15
juni
2023
|
14:38
Europe/Amsterdam

Artsen zonder Grenzen nieuwe maatschappelijke partner van Schiphol

Royal Schiphol Group en Artsen zonder Grenzen zijn een samenwerking voor de aankomende drie jaar aangegaan om geld in te zamelen en aandacht te vragen voor medische zorg in noodsituaties. Artsen zonder Grenzen volgt Amref Flying Doctors op als maatschappelijke partner van Royal Schiphol Group.  

Samen met Artsen zonder Grenzen zet Schiphol zich in om wereldwijd medische zorg mogelijk te maken, daar waar de nood het hoogst is. Een manier waarop Schiphol en Artsen zonder Grenzen dit willen doen, is door geld in te zamelen via collectezuilen in de terminal. Dit gaat in nauwe samenwerking met In2Retail dat verantwoordelijk is voor het verwerken van het geld uit de collectezuilen.  

Overal ter wereld is hulp nodig. Schiphol verbindt Nederland met de rest van de wereld en mensen met elkaar. Met deze samenwerking hopen we een steentje bij te dragen en de medische zorg wat toegankelijker te maken voor iedereen. 

Ruud Sondag, CEO Royal Schiphol Group

Mede dankzij Royal Schiphol Group kunnen wij wereldwijd mensen in nood bereiken met levensreddende middelen als medicijnen, schoon drinkwater en vaccins en natuurlijk onze artsen en verpleegkundigen. We zijn daarom erg blij met deze samenwerking en waarderen Royal Schiphol Group enorm als partner. We hopen dat reizigers door deze samenwerking ons nog beter leren kennen en ons zullen steunen in ons werk.

Judith Sargentini, directeur voor Artsen zonder Grenzen Nederland

Hulp kent geen grenzen 
Artsen zonder Grenzen zet zich al bijna 40 jaar onuitputtelijk in voor een wereld waarin alle mensen die getroffen worden door conflicten, natuurrampen of uitbraken van dodelijke ziektes de medische zorg krijgen die ze nodig hebben. Met ruim 65.000 hulpverleners in meer dan 70 landen komt de organisatie  in actie voor iedereen die dat nodig heeft.