30
september
2011
|
00:00
Europe/Amsterdam

Amsterdam Airport Schiphol krijgt nieuwe vrachtverbinding naar China

Amsterdam Airport Schiphol heeft haar vrachtverbindingen met China en Hongkong verder versterkt met de lancering van twee B777F-diensten door China Southern Airlines naar Chongqing.

Chongqing is een belangrijk centrum voor de productie van pc’s en laptops. Negen van ‘s werelds toonaangevende merken hebben inmiddels een productievestiging in deze regio. De snelle uitbreiding van de industrie in Chongqing zorgt voor een sterke economische groei. Deze groei wakkert op zijn beurt weer de vraag naar buitenlandse consumentenproducten aan.

Met de nieuwe vluchten breidt China Southern haar bestaande diensten van Amsterdam naar Shanghai en Guangzhou uit, en komt het aantal bestemmingen in China dat met een directe vrachtverbinding vanaf Schiphol kan worden bereikt op negen: Hongkong, Beijing, Shanghai, Guangzhou, Shenzen, Tianjin, Yantai en Chengdu, en nu dus ook Chongqing. China Southern is een van de zeven luchtvrachtmaatschappijen die vanaf Schiphol vliegen op China en Hongkong. De andere zijn Air France KLM, Martinair, China Cargo Airlines, Jade Cargo, Cathay Pacific en Airbridge Cargo.

Er zijn inmiddels 21 luchtvrachtmaatschappijen die vliegen vanaf Schiphol, met in totaal gemiddeld 325 vliegbewegingen per week, naar 70 bestemmingen in 45 landen op 6 continenten. Daarnaast verzorgen passagiersvluchten en gecombineerde passagiers- en vrachtvluchten diensten van Schiphol naar Hangzhou en Xiamen.

“We zijn buitengewoon tevreden met deze nieuwste lijndiensten van China Southern Airlines,” verklaart Enno Osinga, sr. Vice President Cargo van Schiphol Group. “Deze maatschappij is lid van Skyteam, zodat deze nieuwe vluchten een heel concreet potentieel bieden voor verbindingen met Air France KLM via Schiphol. Het biedt beide maatschappijen wederzijds toegang tot hun respectievelijke netwerken.”

“Onze verbindingen met China worden verder uitgebreid zodra ook China Eastern zich aansluit bij Skyteam. Dit zou namelijk zowel China Cargo Airlines (dat deels eigendom is van China Eastern en ook nu al vliegt op Schiphol) en Air France KLM de gelegenheid bieden ook gebruik te maken van het binnenlandse netwerk van China Eastern.”

Luchthaven Schiphol is nog altijd de nummer drie van Europa in het luchtvrachtvervoer. Osinga: “Schiphol ontwikkelt zich steeds verder als de voorkeurshub voor Europese luchtvracht. Dat succes is voor een groot deel te danken aan onze grootschalige activiteiten in het luchtvrachtverkeer.”