20
april
2012
|
11:00
Europe/Amsterdam

Amsterdam Airport Schiphol gekozen tot beste luchthaven in Europa

Passagiers hebben Amsterdam Airport Schiphol uitgeroepen tot ‘beste luchthaven van Europa’ tijdens de Passenger Terminal Expo in Wenen. Het is voor het eerst dat Schiphol deze award krijgt. Eerder won zij al enkele malen de award voor beste luchthaven in West Europa. Schiphol keert bovendien terug in de top 5 van beste luchthavens ter wereld op de vierde plaats (vorig jaar nog de zesde plaats).

‘We zijn trots op de prijs, mede omdat het de passagiers zijn die ons als beste luchthaven van Europa waarderen. Deze prijs is niet alleen een erkenning, maar ook een extra stimulans onze ambitie om Europe’s preferred airport te zijn en te blijven waar te maken’, aldus Maarten de Groof, Executive Vice President & CCO van Schiphol Group.

In top 5 van beste luchthavens ter wereld

De top 5 van de wereld ziet er nu als volgt uit: Incheon International Airport (Zuid-Korea), Singapore Changi Airport, Hong Kong International Airport, Amsterdam Airport Schiphol en Beijing Capital International Airport.

Schiphol wordt met name geroemd als overzichtelijke en transparante luchthaven voor overstappende passagiers, maar ook voor wat betreft de ontspannende en recreatieve faciliteiten op de luchthaven. Dat leverde, na Singapore Changi Airport en Incheon International Airport ook de derde plaats op in de top van beste transferluchthavens ter wereld.

De awards zijn gisteren in ontvangst genomen door Jan van der Linden, Sr Manager Design and Review, tijdens de Passenger Terminal Expo in Wenen.

Skytrax

The World Airport Awards, in de reisindustrie beter bekend als de Passenger’s Choice Awards, worden gezien als de wereldwijde benchmark die de kwaliteit van luchthavens in kaart brengt. Voor de Awards over 2012 ondervroeg Skytrax ruim 12 miljoen reizigers uit meer dan honderd landen over de kwaliteit van 388 luchthavens ter wereld. Het onafhankelijk onderzoek wordt sinds 1999 verricht.

Adviesbureau Skytrax is gevestigd in Engeland en doet onderzoek naar de kwaliteit van verschillende aspecten in de publieke luchtvaart, zoals luchtvaartmaatschappijen en luchthavens.