08
juli
2016
|
12:00
Europe/Amsterdam

Airports Going Green Congres 2016 op Schiphol

Van 31 oktober tot 2 november organiseert Amsterdam Airport Schiphol het Airports Going Green congres 2016. Dit congres geldt als de meest vooraanstaande bijeenkomst op het gebied van duurzaamheid in de luchtvaart. Chicago Department of Aviation en de American Association of Airport Executives hebben negen jaar geleden het initiatief genomen en sindsdien vindt dit congres jaarlijks plaats in Chicago.

In 2016 is Amsterdam Airport Schiphol ter gelegenheid van het honderdjarig bestaan van de luchthaven eenmalig organisator en gastheer van dit congres. Eind oktober ontmoeten internationale duurzaamheid experts elkaar in het Hilton Hotel Amsterdam Airport.

Thema’s en sprekers

Grote namen uit de luchtvaartindustrie en de duurzaamheidswereld inspireren de congresdeelnemers. Sprekers zijn onder meer Peter Bakker, president World Business Council of Sustainable Development en Bertrand Piccard van Solar Impulse. Ook topmanagers van SkyNRG, Tesla en grote internationale luchthavens wereldwijd dragen actief bij aan dit driedaagse congres.

Onder het overkoepelende thema ‘Sustainable Encounters’ focust de conferentie op de kansen en uitdagingen rond emissions, passenger journey, purpose over profit en circular economy. Deze onderwerpen worden belicht door leiders uit zowel de luchtvaartindustrie als aanverwante sectoren.

Parallel aan de conferentie zijn bijeenkomsten georganiseerd waar CEO’s van luchthavens en overheidsorganisaties elkaar ontmoeten. Tijdens de conferentie is de uitreiking van de jaarlijkse Airports Going Green Awards. Deze worden in de luchtvaartwereld gezien als een prestigieuze erkenning voor inspanningen en resultaten op het gebied van duurzaamheid.

Het volledige programma en de registratie zijn te vinden op www.airportsgoinggreen.org De voertaal van de conferentie is Engels.

Transitie

Voor Airports Going Green 2016 hebben zich deelnemers aangemeld uit verschillende continenten: Azië, Afrika, Noord- en Latijns-Amerika en ook vertegenwoordigers van Europese luchthaven- en luchtvaartindustrie. De conferentie is daarmee hét podium om een kick-start te geven aan een wereldwijde transitie naar een meer duurzame luchtvaartsector.

Voor regelmatige updates over Airports Going Green 2016: volg de conferentie op Twitter @AirportsGoGreen, Facebook: Airports Going Green, LinkedIN: Airports Going Green Conference en www.airportsgoinggreen.org.