23
oktober
2019
|
17:21
Europe/Amsterdam

Acht dingen die je nog niet van ons wist

Samenvatting

Je bent als reiziger vast wel eens van of naar Schiphol gevlogen of bent hier gekomen om familie of vrienden uit te zwaaien voor een mooie reis. Precies wat je doet op een luchthaven. Maar wist je dat Schiphol niet alleen een luchthaven, maar ook een heuse stad is? Met alle voorzieningen van dien! In de stad Schiphol is altijd wel iets te doen: 24 uur per dag, 7 dagen per week. We onthullen acht dingen die je nog niet wist van onze airport city.

 1. Relaxen in de spa
  Lekker ontspannen terwijl je op reis bent. Dat organiseren we graag voor je. Loop binnen bij een XpresSpa op onze airport city. Een oase van rust, waar je kunt kiezen uit vele massages en schoonheidsbehandelingen. We hebben alles in huis om te zorgen dat je perfect verzorgd en vol energie voor de dag komt. De spa is elke dag open en je hoeft geen afspraak te maken.

   
 2. To the rescue
  Heb je spoedeisende hulp nodig, een medische vraag of voel je je niet lekker? Kom naar de Eerste Hulp bij Airport Medical Services. De kliniek is 24/7 open en je kunt er gewoon binnenlopen. De Eerste Hulp is er voor alle reizigers, werknemers en bezoekers op Schiphol. Niet alleen bij spoed, maar ook als je lichte klachten hebt, een kleine verwonding of een medische vraag.

   
 3. Naar de kerk
  In ons stiltecentrum verwelkomen we reizigers die even komen bidden, mediteren of gewoon behoefte hebben aan stilte. Moslims, joden, christenen, hindoes en boeddhisten: alle religies en overtuigingen zijn welkom. De luchthavenpastores bieden dag in dag uit een luisterend oor en steunen diegenen die op zoek zijn naar geborgenheid en bezinning. Iedere zondag om 11 uur is er een viering waarbij iedereen welkom is. 

   
 4. Business as usual
  Op Schiphol is ook een bedrijventerrein te vinden. In totaal zijn er op de luchthaven zo’n 500 bedrijven gevestigd, met ongeveer 66.000 medewerkers in totaal. Dit zijn natuurlijk luchtvaartmaatschappijen, maar ook schoonmaakbedrijven, koeriersdiensten, bagageservices en telecombedrijven. Een kinderopvang kan dan natuurlijk niet ontbreken, dus ook die zijn te vinden op Schiphol. 
   
 5. Een mortuarium
  Het is een trieste gedachte, en we denken er liever niet aan. Maar als er miljoenen mensen reizen, overlijden er helaas ook mensen tijdens hun reis. Om nabestaanden zo waardig mogelijk afscheid te kunnen laten nemen, heeft Schiphol sinds 1997 als enige luchthaven ter wereld een mortuarium. Eind 2017 is er zelfs een compleet nieuw mortuarium geopend. Het is een plek die rust en sereniteit uitstraalt. Er werken collega’s die er speciaal zijn om nabestaanden op te vangen en te steunen.
   
 6. Een bezoekje aan musea
  Als je aankomt, vertrekt of een overstap maakt naar een intercontinentale bestemming, kun je een bezoek aan het Rijksmuseum en NEMO. In het Rijksmuseum is kunst van Hollandse meesters te vinden. Om te experimenteren met technologie en wetenschap kan jong en oud naar NEMO. NEMO en het Rijksmuseum zijn na de veiligheidscontroles te vinden op de Holland Boulevard, tussen Lounge 2 en 3. 
 7. Een park, binnen én buiten
  We hebben een park! Ja, echt waar: een park binnen in een gebouw! Je hoort hier de vogelgeluiden, bent omringt door groene planten en bomen. Er is hier zelfs een 130-jaar oude boom te vinden, die in ons Airport Park een tweede leven heeft gekregen. Even naar buiten kan natuurlijk ook. Tussen het groen kijken naar alle vliegtuigen die er aankomen en vertrekken van onze luchthaven.

 8. Je favoriete kroeg
  Last but not least. Een stamkroeg! Café Rembrandt is een typische Amsterdamse bruine kroeg en wordt ook wel de huiskamer van Schiphol Plaza genoemd. Hier kom je voor een biertje en een bitterbal, of een lekkere hap. Voor een bezoek aan een echte Ierse pub hoef je eigenlijk niet eens het vliegtuig in. In Murphy's Irish Pub geniet je van een biertje en authentieke gerechten in een traditionele Ierse setting.