18
december
2019
|
10:35
Europe/Amsterdam

5 dingen die je niet wist over onze kerstversiering

Duizend-en-één lampjes

Samenvatting

“Kerstversiering? Nu al? Sinterklaas is het land nog niet eens uit!” Op Schiphol vinden we kerstversiering zo leuk, dat we deze ongeschreven regel ieder jaar weer breken. Begin november zijn de ballen in de boom gehangen en ook de lampjes branden al een tijdje. We vertellen je graag 5 dingen die jij nog niet wist over onze eyecatchers.

1. Onze hoogste kerstboom is 17 meter
De grootste kerstboom die we op Schiphol hebben, staat op het Jan Delleart plein en is 17 meter hoog. Deze kerstboom stond ruim 35 jaar bij iemand in de voortuin, totdat de boom de voortuin was ontgroeid… En nu doet hij dienst als een prachtige kerstboom.

2. Bijna 1800 meter verlichting in onze hoogste boom
Om een boom van 17 meter te versieren, heb je flink wat lampjes nodig. Daarom gaan er 89 setjes van 20 meter met lampjes de boom in. Wel LED natuurlijk!

3. Op en rondom Schiphol Plaza kun je 8 kerstbomen spotten
Want daar staan 7 kerstbomen van ruim 3,5 meter, versierd met flamingo’s, tijgers, ijsjes en donuts. Midden op Schiphol Plaza staat onze hoogste binnenboom: ruim 8,5 meter lang. In die boom vind je niet alleen ballen en lampjes, maar ook gift sets van Rituals.

4. Om Schiphol te versieren zijn er 10 trailers met decoratie en lampjes nodig
Avontuur-BlachereNL helpt ons met het ophangen van de lampjes en alle kerstversiering.

5. Eind januari is alle versiering weer verdwenen
Aan alles komt een eind. Ook aan de gezellige kerstversiering. Niet precies op Driekoningen, maar we starten wel in de tweede week van januari met het afbouwen. En eind januari? Dan is er niets meer te bespeuren van al die kerstversiering.