16
april
2021
|
15:48
Europe/Amsterdam

132 mensen met afstand tot de arbeidsmarkt aan de slag op Schiphol

Samenvatting

Ruim een jaar na de start van de samenwerking met de gemeente Amsterdam, zijn er het afgelopen jaar ondanks de coronacrisis 132 mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt aan het werk gegaan op Schiphol. Door samen te werken met Werkgevers Servicepunt Groot-Amsterdam (WSP) en Luchtvaart Community Schiphol (LCS), waarbij ruim 45 werkgevers aangesloten zijn, werd dit resultaat bereikt.

Het gaat hierbij om de instroom van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt en het creëren van banen in diverse branches, zoals de schoonmaak, retail, horeca, beveiliging en logistiek. In het afgelopen jaar zijn voornamelijk mensen ingestroomd in de logistiek. Op Schiphol zijn relatief veel banen voor lager en middelbaar opgeleiden.

We zijn heel blij dat we met deze samenwerking zo’n mooi resultaat hebben kunnen bereiken. Gelukkig zijn er ondanks de moeilijke tijd die de luchtvaart doormaakt ook nog bedrijven, zoals in de logistiek, die nog steeds mensen nodig hebben. Onze ambitie om een inclusieve luchthaven te willen zijn is onveranderd. We focussen ons hierbij op de mogelijkheden die er wel zijn.
Francien David, directeur Luchtvaart Community Schiphol

WSP en LCS
Het WSP is een samenwerkingsverband van UWV, Pantar, AM match en de gemeenten Aalsmeer, Amstelveen, Amsterdam, Diemen, Haarlemmermeer, Ouder-Amstel, De Ronde Venen en Uithoorn. Als partner van werkgevers ‘met een warm hart’ helpt WSP werkzoekenden met een grotere afstand tot de arbeidsmarkt aan een baan. LCS is een netwerkorganisatie met als partners Royal Schiphol Group, het ROC van Amsterdam en KLM. LCS verbindt bedrijfsleven, onderwijs en overheid en richt zich op het duurzaam versterken van de arbeidsmarkt op Schiphol.