06
mei
2022
|
14:33
Europe/Amsterdam

120.000 vertrekkende passagiers dit weekend op Schiphol

Schiphol verwacht op zaterdag 57.000 en op zondag 63.000 vertrekkende passagiers. De planning voor het weekend is in overleg met luchtvaartmaatschappijen en reisorganisaties gemaakt. Uitkomst van dat overleg is dat luchtvaartmaatschappijen op dit moment in totaal zes vertrekkende vluchten uitplaatsen naar Rotterdam The Hague Airport: Corendon 2 op zaterdag en 1 op zondag, Transavia 1 op zondag, TUI 1 op zaterdag en 1 op zondag. 

Schiphol neemt daarnaast dit weekend extra maatregelen. Schiphol zet extra personeel in, ook van kantoor, en heeft een overkapping geplaatst voor reizigers die buiten de terminal wachten. Schiphol spant zich in om de wachttijden zo beperkt mogelijk te houden. Op basis van de ervaring van vorig weekend verwacht Schiphol dat verreweg de meeste reizigers hun vlucht haalt. 

Schiphol adviseert reizigers zich goed voor te bereiden op hun reis. Dat kan onder meer door vooraf online in te checken. Reizigers die alleen met handbagage reizen en online ingecheckt zijn, kunnen direct naar security. Ook raadt Schiphol reizigers aan de aanwijzingen van hun luchtvaartmaatschappij op te volgen. Meer tips zijn te vinden op schiphol.nl/vakantie.