16
maart
2018
|
11:00
Europe/Amsterdam

1000 extra zorgverleners in Afrika door gulle reizigers

Door de bijdrage van gulle reizigers op Schiphol en de inzet van Schipholmedewerkers kan Amref Flying Doctors 1.000 zorgverleners in Afrika opleiden. Naar schatting krijgen daardoor 500.000 mensen toegang tot gezondheidszorg. Dat kan doordat reizigers en Schipholmedewerkers in 2017 214.700 euro bij elkaar brachten.

Royal Schiphol Group en Amref Flying Doctors werken sinds januari 2017 samen om geld in te zamelen en aandacht te vragen voor een betere gezondheid in Afrika. Een van de manieren waarop zij geld inzamelen, is via collectezuilen in de terminal. Daarnaast haalden medewerkers van Schiphol op verschillende manieren geld op, waaronder via sport- en speltoernooien en een veiling.

Verbinding
Amref Flying Doctors en Royal Schiphol Group hebben een duidelijke link vanwege hun luchtvaartactiviteiten. Royal Schiphol Group verbindt Nederland met de rest van de wereld en verbindt mensen met elkaar. Als internationale gezondheidsorganisatie verbindt Amref Flying Doctors medisch personeel met de meest afgelegen en onherbergzame gebieden van Afrika, onder andere via de medische vluchten die zij uitvoeren.