01
april
2017
|
09:55
Europe/Amsterdam

1 april, kikker in je… Spaceport?!

Gisteren heb je wellicht gelezen dat Schiphol samen met André Kuipers flinke ambities heeft: een spaceport in 2030, voorzien van alle gemakken voor de particuliere ruimtereiziger. Misschien geen gek idee, maar nu natuurlijk nog toekomstmuziek voor Schiphol! We blijven zeker innoveren, maar we houden het nog even bij de luchtvaart.

Let’s get digital

Een ambitie die veel dichterbij ligt, is om leading digital airport te worden. We willen reizigers zo persoonlijk en relevant mogelijk helpen via de nieuwste technologieën en door slim gebruik van data. Daarbij staat de ‘seamless flow’ centraal: als je als reiziger op Schiphol komt, hoef je maar één keer je reisdocumenten te laten zien, waarna je via gezichtsherkenning ongemerkt en soepel gecontroleerd wordt en je in één keer door kunt lopen naar je vliegtuig. Kortom: we zoeken zoveel mogelijk digitale toepassingen om het reisproces zo naadloos mogelijk te laten verlopen.

Bouwen aan de toekomst

Daar houden onze ambities niet op. Al sinds 2013 werken we hard aan het vergroten van onze capaciteit en kwaliteit. Veel is al op de schop gegaan. Lounge 2 is compleet vernieuwd, pieren hebben een extra verdieping gekregen en we zijn overgestapt op centrale security. Maar de behoefte aan vernieuwing, uitbreiding en verbetering blijft. We gaan dus door. Aanstaande dinsdag al met de opening van een nieuwe vertrekhal en in de verdere toekomst met een nieuwe terminal en pier en een betere bereikbaarheid door aanpassingen aan het trein- en busstation en nieuwe parkeerfaciliteiten.

Perform today, create tomorrow

De grondleggers van onze luchthaven waren pioniers met visie en lef. Ze dachten out-side-the-box in een tijd dat die kreet niet eens bestond. In hun geest bouwen we ook vandaag aan het Schiphol van morgen. Perform today, create tomorrow. Daar zijn we groot mee geworden en als we daarmee doorgaan, kunnen we ook de volgende 100 jaar met vertrouwen tegemoet zien.

Enne, André Kuipers en Up in the Sky. We keep in touch! ;-)