Amsterdam,
27
maart
2015
|
10:00
Europe/Amsterdam

Zomerdienstregeling van start

Schiphol breidt netwerk uit met nieuwe bestemmingen en luchtvaartmaatschappijen

Samenvatting

Met de start van de zomerdienstregeling verwelkomt Schiphol een aantal nieuwe luchtvaartmaatschappijen en voegt nieuwe bestemmingen toe aan het netwerk. Daarnaast wordt er op verschillende routes frequenter gevlogen. Schiphol verwelkomt deze zomer vijf nieuwe luchtvaarmaatschappijen. Air Canada start met dagelijkse vluchten naar Toronto, Qatar Airways biedt vluchten aan naar Doha en Xiamen Airlines vliegt vanaf Xiamen naar Amsterdam. Nieuw in Europa is Aegean Airlines, deze maatschappij vliegt naar Heraklion en Rhodos, en Malmö Aviation verbindt Schiphol met Umea.

Nieuwe bestemmingen

Gedurende de zomer breidt Schiphol haar netwerk uit met een aantal nieuwe bestemmingen. KLM introduceert zes nieuwe bestemmingen, waaronder drie intercontinentale: Bogota, Cali en Edmonton. De Europese bestemmingen zijn Belfast City, Krakau en Montpellier. Delta Air Lines gaat vliegen op Salt Lake City. In Europa start Adria Airways met vluchten naar Lodz in Polen, Flybe biedt vluchten aan naar Bournemouth en Transavia voegt Larnaca en Parijs Orly toe aan het netwerk.

Nieuwe bestemmingen voor Schiphols huidige luchtvaartmaatschappijen

Transavia gaat vliegen op Tel Aviv en Malta, Konya is een nieuwe bestemming voor Sun Express. Ten slotte voegt Easyet acht bestemmingen uit het bestaande netwerk van Amsterdam toe: Corfu, Dubrovnik, Ibiza, Nice, Olbia, Palermo, Toulouse en Venetië. Deze zomer laat het netwerk van Schiphol een toename in de vliegfrequenties zien, zowel op Europese als wereldwijde routes. De zomerdienstregeling loopt van zondag 29 maart tot en met zaterdag 24 oktober 2015. Het is mogelijk dat er veranderingen plaatsvinden gedurende de zomer, vanwege de dynamische omgeving waarin de luchtvaartindustrie zich bevindt.

Flight Explorer

Meer informatie over het volledige netwerk is te vinden in de nieuwe online tool de Flight Explorer: www.schiphol.nl/flightexplorer. Alle bestemmingen in de Flight Explorer vliegen direct van en naar Schiphol. Een wereldwijde kaart toont een overzicht van alle landen met vluchten naar Amsterdam. Bij het klikken op een land worden direct alle bestemmingen met directe vluchten weergegeven, de frequentie en het aantal vluchten per luchtvaarmaatschappij. In de Schiphol App vindt men meer informatie over het netwerk.