05
april
2012
|
09:00
Europe/Amsterdam

‘Zelf bagage inchecken‘ op Schiphol uitgebreid

Nu zeventien units beschikbaar op de luchthaven

Woensdag 4 april zijn vijf nieuwe Self-Service Baggage Drop-Off units op Amsterdam Airport Schiphol in gebruik genomen in vertrekhal 3. Hiermee zijn de mogelijkheden voor passagiers om zelf bagage in te checken op de luchthaven verder uitgebreid. Eerder konden passagiers al gebruik maken van de units in vertrekhal 2. Het totale aantal units op Schiphol komt hiermee op zeventien.

“Het zelf inchecken van bagage is een logische vervolgstap op het zelf inchecken via internet of bij een van de kiosken op Schiphol en sluit aan bij de wens van passagiers om nog meer controle te hebben over het eigen reisproces. Met de Self-Service Baggage Drop-Off unit kunnen passagiers snel en eenvoudig bagage inchecken. Innovaties als deze maken het reizen voor de passagier efficiënter en gemakkelijker en dragen op die manier bij aan onze ambitie om Europe’s preferred airport te zijn en te blijven”, aldus Ad Rutten, Executive Vice President en COO Schiphol Group.

Extra locaties self service check in kiosks

Schiphol verbetert continu, samen met de luchtvaartmaatschappijen, de self service mogelijkheden voor de passagiers. Zo worden nog vóór de meivakantie check in kiosks geplaatst op andere plekken dan de vertrekhallen, zoals bijvoorbeeld in de traverse van het WTC en op Schiphol Plaza.