Schiphol,
02
oktober
2015
|
10:00
Europe/Amsterdam

Wilma van Dijk nieuwe Directeur Safety, Security & Environment Schiphol

Samenvatting

Per 1 oktober 2015 is Wilma van Dijk (49) benoemd in de functie van Directeur Safety, Security en Environment van Schiphol Group. Zij volgt in die functie Ron Louwerse op, die benoemd is tot directeur van Rotterdam The Hague Airport.

Wilma van Dijk was plaatsvervangend Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid en tevens directeur Cybersecurity. Zij studeerde Nederlands privaatrecht aan de KUB in Tilburg.

Na haar afstuderen in 1991 startte zij haar loopbaan bij het Ministerie van Justitie. Sindsdien heeft ze daar diverse functies bekleed waarbij zij verantwoordelijk was voor de onderwerpen Bewaking, Beveiliging en Burgerluchtvaart.

Bij de NCTV had Wilma van Dijk grote projecten onder haar hoede. Zo was zij onder meer Directeur Veiligheid Troonswisseling en projectdirecteur van grote internationale conferenties zoals de Nuclear Security Summit en de Global Conference on Cyber Space.

 

Jos Nijhuis
Wij zijn verheugd met de komst van Wilma, die veel ervaring en kennis over veiligheid - in de breedste zin van het woord - meebrengt. Namens alle collega's bij Schiphol Group wens ik haar veel succes in haar nieuwe rol
Jos Nijhuis