09
augustus
2019
|
15:14
Europe/Amsterdam

Vijf tips om je auto veilig achter te laten bij Valet Parking

Valet parking: superhandig! Je rijdt tot aan de terminal en iemand anders parkeert jouw auto. Helaas zijn er rond onze luchthaven parkeerbedrijven (onafhankelijk van Amsterdam Airport Schiphol) die niet allemaal dezelfde maatstaven voor kwaliteit en service hanteren. Met honderden kilometers extra op de teller, duizenden euro’s schade of fikse verkeersboetes als gevolg. Mega vervelend! Een tijdje terug gaf de Gemeente Haarlemmermeer al tips om je auto veiliger achter te laten bij Valet Parking. Wij zetten één en ander voor je op een rijtje.

1. Check de aanbieder
Je bent waarschijnlijk niet de eerste die z’n auto bij het bewuste parkeerbedrijf achterlaat. Doe daarom altijd onderzoek door recensies te lezen en te kijken of het bedrijf niet negatief in het nieuws is geweest. Bovendien kun je ook de voorwaarden van het bedrijf goed doornemen. Wordt er bijvoorbeeld gegarandeerd dat er een maximumaantal kilometers en maximumsnelheid met de auto wordt gereden, en hoe wordt dit geregistreerd? Hoe worden schades of boetes die zijn opgelopen tijdens de parkeerperiode afgehandeld? En is de parkeerplaats openbaar of bewaakt?

2. Boek via de officiële kanalen
Daarnaast kun je natuurlijk ook gebruik maken van de officiële parkeerfaciliteiten van Amsterdam Airport Schiphol. Als je zeker wilt weten dat je de officiële valet diensten van Schiphol reserveert (P6 Valet Parking of Terminal Valet Parking), boek dan altijd via de officiële kanalen van Schiphol Parking: onze website en de Schiphol App. De parkeerproducten van Schiphol zelf zijn op de luchthaven te herkennen aan het Schiphol Parking-logo met een P.

3. Tref voorzorgsmaatregelen
Kies je voor een andere partij en wil je achteraf zeker weten dat er niks met je auto is gebeurd? Of kunnen bewijzen dat er wel iets mis is? Zorg dan dat je de nodige voorzorgsmaatregelen treft voordat je de auto inlevert. Neem de kilometerstand op en fotografeer de buitenkant van de auto. Zo kun je teveel gereden kilometers en schade altijd aantonen. Laat ook vastleggen in welke periode je de auto bij de valet service achterlaat. Bij verkeersboetes kun je dan altijd aantonen dat iemand van het parkeerbedrijf achter het stuur zat.

4. Geef alleen je autosleutel af
Heb jij ook zo’n hele sleutelbos, met daaraan je auto- en huissleutel, sleutel van je familie, etc? Zorg dan dat je alleen de autosleutel inlevert. Zo voorkom je dat er opeens onbekenden met je huissleutel voor de deur staan. Je geeft immers ook je adresgegevens op aan het parkeerbedrijf.

5. Ben je toch benadeeld? Meld het!
Kom je thuis? Check dan eerst je auto grondig vanbinnen en buiten, voordat je voor akkoord tekent. Blijkt er dan helaas toch iets mis met je auto? Doe dan altijd aangifte bij de Koninklijke Marechaussee op Schiphol of bij de politie in je eigen stad of dorp.

PS Wist je dat er nog heel veel meer manieren zijn om naar Schiphol te reizen? Hier vind je alle mogelijke manieren: https://nieuws.schiphol.nl/hoe-leg-jij-de-reis-af-van-en-naar-schiphol-deze-zomer/.