31
januari
2022
|
10:53
Europe/Amsterdam

Vertragingen en annuleringen op Schiphol door storm

Update 16.00 uur

Op dit moment zijn ongeveer 295 vluchten van en naar Schiphol geannuleerd vanwege de weersomstandigheden. Omdat de wind momenteel in kracht afneemt, verwacht Schiphol de rest van de dag een groot deel van de vertragingen in te lopen.

Update 11.00 uur

De storm heeft vandaag (maandag 31 januari) een grote impact op het vliegverkeer van en naar Schiphol. Reizigers moeten helaas rekening houden met een vertraging of annulering van hun vlucht. Op dit moment zijn ongeveer 260 vluchten van en naar Schiphol geannuleerd vanwege de weersomstandigheden. Schiphol houdt de situatie en de weersomstandigheden nauwlettend in de gaten.

Vanwege de sterke (zij)wind is er minder baancapaciteit beschikbaar. Dat betekent dat er minder vliegtuigen achter elkaar kunnen landen en opstijgen op de start- en landingsbanen. Daarnaast kan de wind hinder veroorzaken tijdens de grondafhandeling. Op de luchthaven zijn voorzorgsmaatregelen getroffen en wordt erop gecontroleerd dat er op het platform geen losstaande objecten en materialen zijn.

Schiphol raadt reizigers aan om de actuele vluchtinformatie in de gaten te houden via hun luchtvaartmaatschappij, schiphol.nl of de Schiphol-app.