25
november
2011
|
13:00
Europe/Amsterdam

Verkooppunt voor toeristenkaart Suriname op geopend op Schiphol

Op 25 november 2011 heeft de Consul Generaal van de Republiek Suriname te Amsterdam, dhr. R. Lieuw A Sie, een verkooppunt voor de nieuwe Toeristenkaart geopend op Amsterdam Airport Schiphol. De regering van de Republiek Suriname heeft een toeristenkaart ingevoerd waardoor personen van Surinaamse origine en andere categorieën van visumplichtige vreemdelingen, de mogelijkheid hebben om eenvoudig door middel van de aankoop van een toeristenkaart toegang tot Suriname te verkrijgen.

In de eerste fase komen vreemdelingen van Surinaamse origine en bezitters van de nationaliteit van Nederland, Frankrijk, Canada, de Verenigde Staten van Amerika, Bolivia, Chili, Paraguay, Peru, Uruguay en Venezuela in aanmerking voor de toeristenkaart. Deze passagiers kunnen tijdens de inchecktijden van zowel de SLM- als de KLM-vluchten naar Suriname terecht bij twee balies in Vertrekhal 3. De toeristenkaart kan vanaf 25 november 2011 door bovengenoemde categorieën reizigers eveneens bij aankomst op J.A. Pengel internationale luchthaven in Suriname worden verkregen, en vanaf 28 november op de visumafdeling van het Consulaat Generaal te Amsterdam.

Naast de Toeristenkaart, blijven alle anderen visumsoorten onverkort gehandhaafd. De visumaanvraag zal geschieden conform de geldende regels en procedures.

Uitgebreide informatie over de introductie van de Toeristenkaart is o.a. beschikbaar op de website van het Consulaat Generaal van de Republiek Suriname te Amsterdam www.consulaatsuriname.nl