01
juli
2011
|
08:00
Europe/Amsterdam

Vakantieuittocht begint op Schiphol

Komend weekend begint de vakantie op Amsterdam Airport Schiphol. In juli, augustus en september reizen ongeveer 14,1 miljoen passagiers via Schiphol, ruim 4% meer dan vorig jaar. Topdrukte wordt verwacht op vrijdag 22 juli met ruim 171.000 passagiers (aankomend, vertrekkend en overstappend). Vorig jaar was de drukste dag op zaterdag 31 juli met 163.700 passagiers.

Zomermaatregelen

Schiphol heeft maatregelen genomen om deze drukte op te vangen. Extra personeel begeleidt en informeert het hele vakantieseizoen passagiers en wijst indien nodig de weg. In Vertrekhal 1 zijn onlangs extra ‘security lanes’ geopend om de drukte tijdens de pieken op te vangen.

Een gastvrij Schiphol

Diverse entertainers vermaken gedurende de vakantieperiode de vakantiegangers tijdens het wachten. Komend weekend luidt het Trompetterkorps van de Koninklijke Marechaussee het op muzikale wijze het vakantieseizoen in. Van 14 juli tot en met 17 juli delen ‘Smurfen’ ijsjes uit op Schiphol en in datzelfde weekend is er verrassend entertainment, opgevoerd door luchthavenpersoneel. Perfect Match heet mensen op een ludieke manier welkom op de luchthaven tijdens de drukke weekeinden.

Op de drukste dag biedt Schiphol extra service aan om snel te parkeren. Een ‘Special Marshall team’ rijdt voor passagiers uit op de parkeerplaats, P3, naar de dichtstbijzijnde lege parkeerplek. Lang parkeren op de luchthaven kan vanaf 5 Euro per dag (Schiphol Smart Parking).

Reisadvies

Vanwege de extra drukte adviseert Schiphol reizigers de komende weken op tijd naar de luchthaven te komen. Reizigers moeten rekening houden met tijdelijk langere wachttijden. Deze tijd beperken kan door thuis via internet in te checken of door gebruik te maken van de selfservice check-in kiosken. Ook adviseert Schiphol reizigers om thuis vloeistoffen en gels volgens de EU regelgeving voor handbagage te verpakken. Dat betekent dat de verpakking niet groter is dan 100 ml. Aanvullend dienen de verpakkingen in een doorzichtig, hersluitbaar plastic zakje met een inhoud van maximaal 1 liter te passen. Per persoon is één zakje toegestaan. Alles wat achter de paspoortcontrole gekocht wordt, mag mee het vliegtuig in. Ook drank, parfum en make-up. Voor meer informatie over inchecken en reistips zie: www.schiphol.nl.