29
juni
2012
|
09:00
Europe/Amsterdam

Vakantieuittocht begint op Schiphol

Met de start van de schoolvakantie in Nederland begint ook op Schiphol de vakantieperiode. In juli, augustus en september reizen ongeveer 14,8 miljoen passagiers via Schiphol. Topdrukte wordt verwacht op vrijdag 27 juli met ruim 177.000 passagiers (aankomend, vertrekkend en overstappend).

Een gastvrij Schiphol

Entertainers heten in de zomermaanden de vakantiegangers welkom op Schiphol met dans, muziek, zang en mimespel. Op het programma staan onder meer een verrassende act van de ‘De Wereldreizigers’ en een optreden op vrijdag 13 juli van het Trompetterkorps Koninklijke Marechaussee op Schiphol Plaza. Ook kunnen passagiers al vanaf Schiphol hun eerste vakantiefoto gratis naar huis sturen.

Zomermaatregelen

Schiphol heeft voor de zomermaanden maatregelen genomen om de drukte in goede banen te leiden. Zo wordt ook kantoorpersoneel ingezet om passagiers te begeleiden en indien nodig de weg te wijzen in de terminal. Tijdens piekmomenten worden extra ‘securitylanes’ geopend.

Reisadvies

In verband met de drukte adviseert Schiphol reizigers op tijd naar de luchthaven te komen. Reizigers moeten rekening houden met tijdelijk langere wachttijden. Deze tijd beperken kan door thuis via internet in te checken of door gebruik te maken van de selfservice check-in kiosken. Ook adviseert Schiphol reizigers om thuis vloeistoffen en gels volgens de EU regelgeving voor handbagage te verpakken. Dat betekent dat de verpakking niet groter is dan 100 ml. Aanvullend dienen de verpakkingen in een doorzichtig, hersluitbaar plastic zakje met een inhoud van maximaal 1 liter te passen. Per persoon is één zakje toegestaan. Alles wat achter de paspoortcontrole gekocht wordt, mag mee het vliegtuig in. Ook drank, parfum en make-up. Voor meer reistips kunnen passagierskijken op youtube.com/schiphol .

Shoppen

Achter de paspoortcontrole is er voor reizigers een speciale zomercampagne ‘Schiphol Shopping Weeks’. Bij besteding van € 25,- ontvangen passagiers een kraskaart en maken daarmee door kans op een aankoopbon van € 10,-. De aankoopbon heeft een unieke code. Door deze code in te vullen op www.Schiphol.nl/shoppingweeks maakt men ook nog een kans op een elektrische auto.