23
april
2022
|
11:32
Europe/Amsterdam

Update: Extra druk op Schiphol zondag 24 april

Update 24 april 11.30 uur 
Zoals verwacht is het vandaag een drukke dag op de luchthaven. Reizigers hebben te maken met lange wachttijden. Het algemene advies is om 2 uur vooraf op Schiphol te zijn voor een Europese bestemming en 3 uur voor intercontinentale bestemmingen. Voor actuele reisinformatie kunnen reizigers de website en app van Schiphol of die van hun luchtvaartmaatschappij raadplegen.

Schiphol en partners zetten alles op alles om de situatie beheersbaar te houden.

Update 24 april 08.00 uur:
De vroege ochtend op Schiphol is goed verlopen. In verband met de nasleep van gisteren en de meivakantie moeten reizigers wel rekening houden met een extra drukke dag. De luchthaven en partners zijn continu met elkaar in gesprek en zetten alles op alles om vandaag zo vlot mogelijk te laten verlopen voor reizigers. Er zijn geen nieuwe annuleringen naar aanleiding van de staking gisteren.   

Het algemene advies is om 2 uur vooraf op Schiphol te zijn voor een Europese bestemming en 3 uur voor intercontinentale bestemmingen. Voor actuele reisinformatie kunnen reizigers de website en app van Schiphol of die van hun luchtvaartmaatschappij raadplegen. 

 

Update 23 april 19.30 uur:
Reizigers moeten zondag rekening houden met extra drukte vanwege de verstoorde dag op zaterdag. Een deel van de reizigers wiens vlucht vandaag is geannuleerd, is omgeboekt naar een vlucht morgen.

Het algemene advies is om 2 uur vooraf op Schiphol te zijn voor een Europese bestemming en 3 uur voor intercontinentale bestemmingen. Voor reizigers die morgen vliegen met KLM, Transavia of easyJet voor 9:00 uur is het advies om voor alle bestemmingen 3 uur voor vertrek op Schiphol te zijn. Voor actuele informatie hierover verwijzen we reizigers naar hun luchtvaartmaatschappij.

Update 23 april 14.00 uur:
Reizigers kunnen weer naar de luchthaven komen. Zij moeten nog wel rekening houden met drukte en eventuele vertragingen en/of annuleringen. Het advies is om 2 uur van te voren op Schiphol te zijn voor een Europese bestemming en 3 uur voor een intercontinentale bestemmingen. Voor actuele vluchtinformatie kunnen reizigers de website en app van Schiphol raadplegen of die van hun luchtvaartmaatschappij.

Update 23 april 11.30 uur:
Schiphol en partners doen er op dit moment alles aan de situatie op de luchthaven beheersbaar te houden. Mede door de staking bij KLM is de terminal op dit moment te vol. Schiphol roept reizigers op niet meer naar de luchthaven te komen. Dit geldt vooralsnog voor iedereen met een vlucht tot 15.00 uur. Dit is een uiterste en zeer vervelende maatregel die Schiphol met het oog op de veiligheid moet nemen. Reizigers met een vraag over hun reis kunnen terecht bij hun luchtvaartmaatschappij.