26
mei
2019
|
16:27
Europe/Amsterdam

Uitspraak rechter bereikbaarheid Schiphol 28 mei

Tijdens een kort geding besloot de rechter vandaag dat de vakbonden dinsdag 28 mei, tijdens de landelijke staking in het openbaar vervoer, mee moeten werken aan een pendeldienst per trein op het traject Hoofddorp - Schiphol - Amsterdam vier keer per uur. Schiphol spande het kort geding aan omwille van de veiligheid van reizigers en de bereikbaarheid van de luchthaven.

CEO Dick Benschop: “Wij zijn blij met dit besluit van de rechter. Reizigers moeten er echter nog steeds rekening mee houden dat door het beperkte verkeer en de drukte op de wegen Schiphol slecht bereikbaar is. Samen met alle betrokken partijen bereiden we ons voor en werken we aan aanvullende operationele maatregelen om de te verwachten drukte zo goed mogelijk op te vangen.” Schiphol zet onder meer extra mensen in, waaronder kantoorpersoneel. Daarnaast zorgen de gemeente Haarlemmermeer en Schiphol voor extra mensen die het verkeer reguleren. Andere maatregelen worden vandaag en morgen verder uitgewerkt.

Schiphol adviseert reizigers de adviezen van de lokale autoriteiten op te volgen, zich goed voor te bereiden en de actuele verkeerssituatie in de gaten te houden in verband met hun reis naar Schiphol. Voor informatie over hun vlucht worden reizigers geadviseerd contact op te nemen met hun luchtvaartmaatschappij. Net als de lokale autoriteiten roept Schiphol mensen op alleen naar de luchthaven te komen als dat strikt noodzakelijk is.