06
december
2012
|
00:00
Europe/Amsterdam

Uitreiking Schipholfonds 6 december 2012

Het Schipholfonds heeft in december 2012 een bedrag van € 108.805 geschonken aan 19 instellingen en organisaties op het gebied van fysiek bewegen in de omgeving van Schiphol. De hoogste donaties (van € 2.500 en hoger) werden vandaag op Schiphol uitgereikt door het bestuur van het Schipholfonds.

Hoogste donatie

(S)cool on Wheels is een landelijk project van Stichting Fonds Gehandicaptensport, dat kinderen in het reguliere basisonderwijs bekend en vertrouwd maakt met gehandicaptensport. Ook stimuleert de stichting kinderen met een handicap om te gaan sporten. Het Schipholfonds doneert aan Stichting Fonds Gehandicaptensport een bedrag van € 15.000, ten behoeve van 20 clinics op scholen in en rondom Amsterdam.

Hoge donaties

Atletiek Vereniging Haarlemmermeer hoopt betere jeugdatleten te kunnen aantrekken, maar ook meer jeugd te stimuleren om te gaan sporten. Met de donatie van het Schipholfonds van € 14.708 kan de gewenste Elektronische Tijdwaarneming, die van groot belang is bij wedstrijden, worden aangeschaft.

Voetbalvereniging Sporting Martinus Amstelveen heeft hulp nodig bij de renovatie van de speeltuin op hun sportpark Overburg in Amstelveen, waar de jongste leden en de kinderen uit de wijk Patrimonium veel plezier beleven. Het Schipholfonds doneert hiervoor een bedrag van € 10.000.

Het Schipholfonds

In 1994 is op initiatief van Amsterdam Airport Schiphol het ‘Schipholfonds’ opgericht, met als doel de maatschappelijke betrokkenheid van de luchthaven met de omgeving tot uiting te brengen.

Daartoe ontvangt het fonds jaarlijks een schenking van de luchthaven.

Het Schipholfonds steunt sinds het begin van 2012 projecten die als thema ‘fysiek bewegen’ hebben. Het bestuur van het fonds en de directie van Schiphol Group hebben voor dit thema gekozen omdat activiteiten die sporten en bewegen stimuleren, bij uitstek mensen verbinden. Meer informatie is beschikbaar op de website www.schipholfonds.nl