16
september
2013
|
09:00
Europe/Amsterdam

Twee grote donaties Schipholfonds in Nieuw Vennep en Assendelft

In het afgelopen weekend heeft het Schipholfonds twee grote donaties uitgereikt. Sportvereniging DIOS in Nieuw Vennep ontving een donatie van € 55.760,85 voor de realisatie van een nieuw oefenveld voor jeugd en minder validen voetballers. Tennisvereniging Assendelft ontving een donatie van €34.140,- voor de installatie van duurzame verlichting van twee nieuwe tennisbanen.

Jeugveld sv DIOS

Met de donatie van € 55.760,85 van het Schipholfonds heeft sv DIOS de aanleg van een jeugdoefenveld van kunstgras in Nieuw-Vennep gefinancierd. Hiermee kan sv DIOS starten met een eigen minder validen G-elftal, en kunnen ook de jongste voetballertjes ongestoord oefenen. Op zondag 15 september reikte Michael van Praag, voorzitter van het Schipholfonds de cheque uit aan Peter Damen, de voorzitter van sv DIOS. Daarna vond op het jeugdveld de eerste wedstrijd van het sv DIOS G-team plaats, met Michael van Praag als scheidsrechter.

“Als Schipholfonds zijn we trots dat we kunnen bijdragen aan de wens van sv DIOS om een eigen G-team te herbergen. Onbezorgd bewegen is voor iedereen belangrijk, en dat wordt nu toegankelijk en mogelijk voor een grotere groep sporters. Ik ben vereerd dat sv DIOS het mij heeft toevertrouwd de eerste wedstrijd van dit team, op dit mooie nieuwe ‘Schipholfonds Jeugdveld’ te mogen fluiten. Sportvereniging DIOS is een bruisende en actieve vereniging, en ik weet zeker dat dit veld zal bijdragen tot enorm veel sportplezier van G-voetballers en jeugd”, zei Michael van Praag na afloop van de wedstrijd.

Licht voor nieuwe tennisbanen

Op zaterdag 14 september opende Tennisvereniging Assendelft twee nieuwe banen. Met de donatie van €34.140,- zijn de nieuwe banen voorzien van duurzame (LED) verlichting. De banen zijn all-season smashcourt banen waarop het hele jaar gespeeld kan worden. Met verlichting kunnen hier bovendien ook ’s avonds wedstrijden en lessen plaatsvinden. Nu kan TV Assendelft alle (aspirant)tennissers op haar wachtlijst onderbrengen.

Paul Luijten, bestuurslid van het Schipholfonds, overhandigde de cheque ter waarde van €34.140,- aan Sjef van de Ven, voorzitter van TV Assendelft.

“Als Schipholfonds zijn we blij dat TV Assendelft met deze donatie duurzame verlichting heeft kunnen aanleggen, en dat we een belangrijke bijdrage leveren aan het vergroten van de spelcapaciteit. TV Assendelft heeft een belangrijke en verbindende functie. De mogelijkheid hebben om met plezier te bewegen is belangrijk voor alle leeftijden, en wij wensen alle huidige en toekomstige leden van TV Assendelft veel sportplezier toe”, aldus Paul Luijten.

Het Schipholfonds

Het Schipholfonds wil in de directe omgeving van Amsterdam Airport Schiphol een bijdrage leveren om fysieke beweging te stimuleren. Naast reguliere donaties geeft het fonds twee kaar per jaar een substantiële donatie tot een maximum van 100.000 euro.

Het fonds is in 1994 op initiatief van Amsterdam Airport Schiphol opgericht met als doel de maatschappelijke betrokkenheid van de luchthaven bij de omgeving tot uiting te brengen. Hiertoe ontvangt het fonds jaarlijks een schenking van de luchthaven. Zie ook www.schipholfonds.nl