14
maart
2017
|
13:57
Europe/Amsterdam

TUI fly tekent als eerste airline de Airports Sustainability Declaration

TUI fly is de eerste airline die samen met Schiphol en andere luchthavens van over de hele wereld heeft afgesproken de komende jaren gezamenlijk op te trekken om duurzamer te worden. Dit staat in de ‘Airports Sustainability Declaration’ die 14 maart 2017 is ondertekend door TUI tijdens de Passenger Terminal Expo (PTE).

Krachten bundelen

Schiphol en TUI fly werken al intensief samen als het gaat om het hergebruik van afval. Met de ondertekening van de Airports Sustainability Declaration willen Schiphol en TUI de samenwerking op het gebied van duurzaamheid intensiveren.

De Airports Sustainability Declaration, die op initiatief van Amsterdam Airport Schiphol in 2016 tot stand is gekomen, sluit aan op actuele ontwikkelingen als de Sustainable Development Goals van de Verenigde Naties, COP21 en het ICAO verdrag om emissies van luchtvaartmaatschappijen te verlagen. De samenwerking tussen airports en airlines is essentieel om de luchtvaartsector te verduurzamen. Dit is een uitgestoken hand aan anderen om ook aan te sluiten.

Passenger terminal Expo

De 20e editie van de PTE vindt dit jaar plaats in Amsterdam RAI. Dit evenement wordt ieder jaar georganiseerd rondom een internationale luchthaven. CEO en President-Directeur Jos Nijhuis zal op 14 maart 2017 de PTE openen, daarnaast krijgt Schiphol als supporting Airport, meerdere podia om haar visie te delen, onder andere over duurzaamheid.

Ondertekenaars

Naast TUI fly en Amsterdam Airport Schiphol hebben Brisbane Airport Corporation, Centennial Airport, Chicago Department of Aviation, Dallas Fort Worth International Airport, Eindhoven Airport, JFKIAT, Lithuanian Airports, London Gatwick Airport, London Heathrow Airport, Minneapolis-St. Paul International Airport, Aéroports de Montréal, Flughafen München, Aeroporti di Roma en San Francisco International Airport de intentieverklaring ondertekend tijdens het Airports Going Green congres 2016.