29
oktober
2014
|
17:00
Europe/Amsterdam

Tom Egbers nieuwe voorzitter Schipholfonds

Het Schipholfonds heeft sportjournalist en presentator Tom Egbers bereid gevonden het voorzitterschap op zich te nemen. Het Schipholfonds heeft als doel sport en fysiek bewegen te stimuleren in de omgeving van Schiphol. Met zijn voorliefde voor en grote ervaring met sport is Tom Egbers de uitgelezen persoon om de voorzittershamer over te nemen van Michael van Praag.

"Als coach van een jeugdteam ervaar ik wekelijks hoe belangrijk de inzet van vrijwilligers bij sportverenigingen is. Zij zijn de club. Soms ontbreekt het aan middelen waardoor de ontwikkeling van de club stagneert en leden afhaken. Het Schipholfonds, dat zich ten doel stelt meer mensen aan het bewegen te krijgen, kan in die gevallen een bijdrage leveren. Het is mooi om actief aan dat proces te kunnen bijdragen", aldus Egbers.

Achtergrond Schipholfonds

Stichting het Schipholfonds is in 1994 opgericht op initiatief van Amsterdam Airport Schiphol om de maatschappelijke betrokkenheid met de omgeving tot uiting te brengen. Jaarlijks doneert Schiphol Group 500.000 euro aan het Schipholfonds. Het Schipholfonds steunt projecten in de omgeving van Schiphol die als thema sport en fysiek bewegen hebben. Het bestuur van het fonds en de directie van Schiphol Group hebben voor dit thema gekozen omdat activiteiten die sporten en bewegen stimuleren, bij uitstek mensen verbinden. Meer informatie is beschikbaar op de website www.schipholfonds.nl