13
oktober
2011
|
09:00
Europe/Amsterdam

Start herfstvakantie op Schiphol

Wereldreizigers en Welcome Teams verwelkomen passagiers

Op vrijdag 14 oktober start de herfstvakantie in Nederland. Traditiegetrouw laat Schiphol dit vakantiemoment niet ongemerkt voorbij gaan. Zo is er o.a. entertainment in de vorm van ‘Wereldreizigers’. Ook zijn er ‘Welcome Teams’ aanwezig om de passagiers welkom te heten, de weg te wijzen en vragen te beantwoorden.

Grote uittocht

Het begin van de herfstvakantie betekent op Schiphol een grote uittocht van Nederlandse vakantiegangers. Via Schiphol reizen dit weekend 476.700 passagiers (vertrekkend, aankomend en overstappend). De drukste dag is vrijdag 14 oktober. Die dag reizen bijna 164.000 passagiers via Schiphol waarvan bijna 55.000 passagiers vertrekken vanaf de luchthaven.

Reisadvies

Om op Schiphol sneller van het vakantiegevoel te kunnen gaan genieten, kunnen passagiers thuis via internet inchecken of gebruik maken van de self-service check-in desks en self-service baggage drop-off. Schiphol adviseert reizigers de tijd aan te houden die de luchtvaartmaatschappij aangeeft om naar de luchthaven te komen.

Wereldreizigers

De ‘Wereldreizigers’ rollen hun wereldbollen letterlijk de vertrekhallen door. Houdt de ene wereldreiziger soms de noordelijke richting aan, gaat de andere reiziger liever richting het zuiden. De wereldreizigers zijn vanaf vandaag tot en met 16 oktober aanwezig in de vertrekhallen.

Op 17 en 21 oktober zijn er bovendien teams die foto’s maken van vertrekkende passagiers. Van deze foto’s kan men een kaart laten maken en deze op laten sturen naar de thuisblijvers.

Speciale actie Luxe Parkeren

Tijdens de herfstactie van Schiphol Excellence Parking kan men voordelig luxe parkeren aan de terminal. Minimaal 4 dagen aaneengesloten parkeren is tijdens de actie EUR 15 per dag. Deze actie loopt tot en met 30 oktober. Meer informatie over de actie is te vinden op www.schiphol.nl/excellence.