15
maart
2019
|
17:04
Europe/Amsterdam

Stakingen op Schiphol door landelijke actiedag 18 maart 2019

FNV roept afhandelaren, security- en schoonmaakpersoneel op tot staken en mee te doen aan een manifestatie op Schiphol Plaza aanstaande maandag 18 maart. Daarnaast heeft de FNV ook landelijk de oproep tot staken aan alle OV-bedrijven gedaan. Het doel is om in Den Haag aandacht te krijgen voor de pensioenleeftijd. Schiphol is geen partij, maar door FNV wel als actielocatie uitgekozen.

Schiphol heeft met de FNV afspraken gemaakt over hoe de acties kunnen plaatsvinden zonder dat dit de veiligheid van onze passagiers en operationele processen in gevaar brengt.

66 Minuten staken
De inzet van de FNV is om de pensioenleeftijd terug te brengen naar 66 jaar, daarom willen ze hun leden oproepen om 66 minuten te staken. Dit zijn de stakingsmomenten waartoe FNV heeft opgeroepen:

  • Het OV staakt tussen maandag 18 maart van 6.00 uur en 7.06 uur (de Sternet bussen rijden wel)
  • Medewerkers van Security bedrijven en medewerkers van afhandelaren die verantwoordelijk zijn voor het inchecken, bagage en werkzaamheden op het platform op Schiphol worden opgeroepen te staken tussen 12.30 uur en 13.36 uur staken.
  • Schoonmaakbedrijven staken 24 uur.

Mogelijk langere wachttijden
Schiphol en FNV hebben afspraken gemaakt dat er ten allen tijde een minimale bezetting bij de securitycheck is om reizigers en hun handbagage te controleren. Echter, gedurende de actietijden zullen er minder securitybeambten aan het werk zijn, waardoor vertraging en langere wachttijden kunnen ontstaan. Schiphol vindt dat erg vervelend. We doen er alles aan om de processen te allen tijde in goede banen te leiden. 

Advies aan reizigers
Reizigers adviseren we om de Schiphol website en app in de gaten te houden voor de laatste status van hun vlucht. Diegene die maandagochtend met het OV van/naar Schiphol reist, dient alert te zijn op de OV berichten. Kijk voor meer informatie op 9292.nl en de NS Reisplanner.