29
april
2018
|
04:43
Europe/Amsterdam

Situatie Schiphol 29 april - gevolgen stroomstoring

30 april - 9.00 uur: De operatie op de luchthaven is vanochtend goed opgestart. Vandaag verwachten we een drukke, maar reguliere dag. Vandaag en morgen staakt wel het streekvervoer, daardoor rijden er zeer beperkt/geen streekbussen van en naar Schiphol. Op de site van Connexxion treffen reizigers de meest actuele (reis)informatie. Gisteren lag onze focus 100 procent op de operatie en de gevolgen van het incident voor onze reizigers. Uiteraard zullen we onafhankelijk onderzoek laten doen naar hoe het incident heeft kunnen plaatsvinden en gaan we de processen evalueren.

20.00 uur: De operatie op de luchthaven draait stabiel. Er zijn nog wel enkele vertragingen. Morgen verwachten we een drukke, maar reguliere dag. We adviseren reizigers de meest actuele vluchtinformatie te blijven bekijken via schiphol.nl, de Schiphol app of via de luchtvaartmaatschappij.
Morgen staakt het streekvervoer, daardoor rijden er zeer beperkt/geen streekbussen van en naar Schiphol. Op de site van Connexxion tref je de meest actuele informatie. 

17.00 uur: Er wordt sinds 16:00 uur vanmiddag weer maximaal gevlogen. Als gevolg van de naweeën van de stroomstoring eerder vanmorgen dienen reizigers nog wel rekening te houden met mogelijke vertragingen. 
Morgen verwachten we een drukke, maar reguliere dag. Ook morgen is eventuele impact voor reizigers niet uit te sluiten. We raden reizigers dan ook aan om van te voren hun vluchtstatus te checken voor de meest actuele vluchtinfomatie via Schiphol.nl / Schiphol App of via de betreffende luchtvaartmaatschappij. 

11.10 uur: De luchthaven heeft de rest van de dag nog te kampen met de naweeën van de stroomstoring. Uit voorzorg zijn er vluchten geannuleerd. Andere vluchten lopen mogelijk vertraging op. Er is nog sprake van een beperkte capaciteit voor inkomende vluchten. Vooralsnog is alles erop gericht om vandaag zoveel mogelijk reizigers op hun plek van bestemming te krijgen.

7.00 uur: De capaciteit van de inkomende vluchten tussen 9.00 en 11.00 uur is tien per uur. Er zijn geen beperkingen voor vertrekkende vluchten.

6.30 uur: De check-in systemen zijn weer in bedrijf in alle vertrekhallen. We kunnen reizigersstromen weer in goede banen gaan leiden. Daarmee is de luchthaven Schiphol weer open en bereikbaar via de weg en met de trein. We verwachten nog wel veel gevolgen voor de rest van de dag. We raden reizigers aan de website en app van Schiphol in de gaten te houden en contact op te nemen met hun airline voor de vluchten.

5.10 uur: De vertrekhallen zijn erg druk op dit moment omdat het niet mogelijk is om reizigers in te checken. Dit is een uitvloeisel van de grote regionale stroomstoring eerder in de nacht. Om de veiligheid van reizigers in de terminal te garanderen, heeft de luchthaven samen met de bevoegde autoriteiten besloten om de wegen naar de luchthaven af te sluiten en het treinverkeer tot nader order stop te zetten. Reizigers kunnen het vliegveld wel verlaten. Vanaf 09:00 uur lokale tijd zal het niet meer mogelijk zijn voor inkomende vluchten om te landen op Schiphol. Deze situatie zal leiden tot talrijke annuleringen.

29 april - 4.30 uur: Door een stroomstoring in Amsterdam eerder vanmorgen heeft onze luchthaven ook te maken gehad met een tijdelijke stroomstoring. De meeste systemen werken inmiddels weer, behalve het check-in proces. Hierdoor kunnen vertrekkende vluchten worden geannuleerd. Check schiphol.nl, onze app of je luchtvaartmaatschappij voor de meest actuele vluchtinformatie.