07
juni
2017
|
10:11
Europe/Amsterdam

Schrijver Deon Meyer opent De Spannende Boeken Weken in Airport Library op Schiphol

De vernieuwde Airport Library op Schiphol was dinsdagochtend het decor van de feestelijke opening van De Spannende Boeken Weken. De Zuid-Afrikaanse thrillerauteur Deon Meyer – net geland op de luchthaven - opende daar zijn foto-expositie en presenteerde zijn Geschenkboek voor de editie van dit jaar.

Meyer is naast bestsellerauteur ook een gepassioneerd fotograaf. Hij maakt foto’s van het Zuid-Afrikaanse landschap dat in zijn boeken vaak fungeert als plaats delict. De expositie is tot en met 25 juni te zien in de Airport Library aan de Holland Boulevard op Schiphol.

De Airport Library is een bibliotheek om je te laten inspireren maar ook om te reflecteren, een combinatie van nieuwe media en vertrouwde papieren boeken. Met touchscreens worden beeldverhalen verteld, maar ook naar de verhalen van de reizigers zelf wordt gevraagd. Het boek krijgt uiteraard in de een centrale plek, sterker nog boeken vormen de basis van de Airport Library: de meubels zijn letterlijk gemaakt van boeken. Iedereen die wil, kan in of om de bibliotheek even tot rust komen met een boek.

In samenwerking met uitgevers, boekhandels, musea, universiteiten en vele andere organisaties zullen geregeld evenementen worden georganiseerd zoals boekpresentaties, mini-colleges, brainstorms met (internationale) passagiers.

De Spannende Boeken Weken zijn van 9 tot en met 25 juni.

Klik hier om de opening te zien.