Schiphol,
11
september
2015
|
10:00
Europe/Amsterdam

Schipholfonds schenkt multi-functioneel sportveld aan Vinckhuysenschool in West-Graftdijk

Samenvatting

Het Schipholfonds heeft vandaag een bedrag van € 39.694,05 gedoneerd aan OBS Vinckhuysenschool in West-Graftdijk voor een multi-functioneel sportveld.

Tom Egbers, voorzitter van het Schipholfonds, overhandigde de cheque van € 39.694,05 nadat hij met de schoolboot bij de school was aangekomen, tijdens de feestelijke en sportieve opening van het veld aan schooldirecteur Brigitta Hendriks en voorzitter van SV Graftdijk Johan Bloothoofd.

Tom Egbers: "De leerlingen van deze school moesten tot nu toe met een touringcar naar De Rijp om te kunnen gymen. Ze zaten langer in de touringcar dan dat ze konden gymen en daarom wilde de school zo graag een sportveld. Bovendien is het sportveld open voor de oudere jeugd uit de omgeving en kan de voetbalclub SV Graftdijk er b.v. kaboutervoetbal op organiseren. Meer en beter bewegen, dat is precies wat wij als Schipholfonds belangrijk vinden en daarom dragen wij hier ook heel graag aan bij. Wij wensen de school, de voetbal, de jeugd uit de buurt heel veel sportplezier toe!"

Het veld is multi-functioneel en geschikt voor basketbal, voetbal, hockey, tennis, volleybal, e.d. Een deel van het benodigde bedrag is bij elkaar gebracht door acties en samenwerking van alle verenigingen in de omliggende dorpen.

Het Schipholfonds 

Het Schipholfonds wil in de directe omgeving van Amsterdam Airport Schiphol een bijdrage leveren om fysiek bewegen te stimuleren. Naast algemene donaties steunt het fonds grote initiatieven door middel van een donatie die echt het verschil kan maken. De donatie aan de Vinckhuysenschool is zo'n grote donatie.

Het fonds is in 1994 op initiatief van Amsterdam Airport Schiphol opgericht met als doel de maatschappelijke betrokkenheid van de luchthaven bij de omgeving tot uiting te brengen. Hiertoe ontvangt het fonds jaarlijks een schenking van € 500.000 van de luchthaven. Zie ook www.schipholfonds.nl

Boilerplate

Voor meer informatie bel met het secretariaat van het Schipholfonds, tel: 06 - 46 19 88 18 of kijk op www.schipholfonds.nl. Op verzoek zijn foto's beschikbaar.