Schiphol,
17
augustus
2015
|
10:00
Europe/Amsterdam

Schipholfonds schenkt gezond schoolplein aan R.K. basisschool

Het Schipholfonds heeft vandaag een bedrag van € 31.450,- gedoneerd aan R.K. basisschool Klippeholm in Hoofddorp.

Samenvatting

Rolf Groot, bestuurslid van het Schipholfonds, overhandigde de cheque van € 31.450,- tijdens de feestelijke en sportieve opening van het nieuwe schoolplein aan directeur Paul Kupper op de eerste schooldag.Met deze donatie heeft de school een nieuw pannaveld gekregen en is de hele sportzone aangelegd, met klim- klauterparcours en atletiekbaan.

Een jaar geleden werd het projectteam "Ons Gezonde Schoolplein"opgericht om van het grijze, saaie plein een gezond, groen en sportief plein te maken, niet alleen voor de kinderen van de school maar ook de kinderen uit de buurt.

Rolf Groot: "De leerlingen hebben actief geholpen met het bedenken van hun nieuwe schoolplein, ze maakten maquettes en er was een moodboard. Ook hebben ze met acties geld opgehaald voor het plein. Met vereende krachten van vrijwilligers, plaatselijke sponsoren, fondsen en bijdragen in natura kon het plein gerealiseerd worden. Er is nu een sportzone, een ontdekzone, een spelzone, een chillzone en een beweegzone, waarbij aan alle leeftijden is gedacht. Wij vinden het belangrijk dat een project breed gedragen wordt en samen tot stand komt en wij wensen de school, de kinderen én de buurt heel veel beweeg- en speelplezier toe!"

Het SchipholfondsHet Schipholfonds wil in de directe omgeving van Amsterdam Airport Schiphol een bijdrage leveren om fysiek bewegen te stimuleren.

Naast algemene donaties steunt het fonds grote initiatieven door middel van een donatie die echt het verschil kan maken. De donatie aan DeVier Windstreken is zo'n grote donatie.Het fonds is in 1994 op initiatief van Amsterdam Airport Schiphol opgericht met als doel de maatschappelijke betrokkenheid van de luchthaven bij de omgeving tot uiting te brengen. Hiertoe ontvangt het fonds jaarlijks een schenking van € 500.000 van de luchthaven.

Boilerplate

Voor meer informatie bel met het secretariaat van het Schipholfonds, tel: 06 46 19 88 18 of kijk op www.schipholfonds.nl. De foto in de bijlage is vrij van rechten te gebruiken bij uw artikel.