Schiphol,
18
september
2015
|
10:00
Europe/Amsterdam

Schipholfonds schenkt diverse beweegonderdelen nieuw schoolplein aan de CNS Abcoude

DIT IS EEN PERSBERICHT VAN HET SCHIPHOL FONDS

Het Schipholfonds heeft vandaag een bedrag van € 16.040 gedoneerd aan basisschool CNS in Abcoude voor diverse onderdelen van het geheel vernieuwde schoolplein.

Tom Egbers, voorzitter van het Schipholfonds, overhandigde de cheque van € 16.040 tijdens de feestelijke opening van het plein aan locatieleider Lynn d'Huy.

Tom Egbers: "De leerlingen, ouders, het team en de buurt zijn betrokken bij de plannen voor het nieuwe schoolplein. Het is goed te zien dat ook op een klein schoolplein als dit zoveel mogelijk is. De kinderen kunnen nu volop voetballen, duikelen, klimmen, klauteren en glijden. Kortom meer bewegen en daarom geeft het Schipholfonds hier graag een donatie. Wij wensen alle kinderen heel veel speelplezier toe!"

Het Schipholfonds

Het Schipholfonds wil in de directe omgeving van Amsterdam Airport Schiphol een bijdrage leveren om fysiek bewegen te stimuleren.

Naast algemene donaties steunt het fonds grote initiatieven door middel van een donatie die echt het verschil kan maken. De donatie aan de Vinckhuysenschool is zo'n grote donatie.

Het fonds is in 1994 op initiatief van Amsterdam Airport Schiphol opgericht met als doel de maatschappelijke betrokkenheid van de luchthaven bij de omgeving tot uiting te brengen. Hiertoe ontvangt het fonds jaarlijks een schenking van € 500.000 van de luchthaven. Zie ook www.schipholfonds.nl

Boilerplate

Voor meer informatie bel met het secretariaat van het Schipholfonds, tel: 06 46 19 88 18 of kijk op www.schipholfonds.nl. Op verzoek zijn foto's beschikbaar.