Amsterdam,
26
juni
2015
|
10:00
Europe/Amsterdam

Schipholfonds reikt € 95.000 uit in de regio Schiphol

Samenvatting

Gisteren hebben twee bestuursleden van het Schipholfonds een bedrag van ruim € 95.000 uitgereikt aan organisaties actief op het gebied van sport en bewegen in de omgeving van Schiphol. Het was de tweede uitreiking van het Schipholfonds van 2015.

Speeltuinvereniging Theresia Zaandam ontving een donatie van € 7.000 voor een aantal onderdelen voor een skatebaan. De skatebaan is een grote wens van de jongeren, die zelf ook aan de slag zijn gegaan om geld in te zamelen en sponsoren te zoeken.

Montessorischool Boven 't IJ kreeg € 9.000 voor de inrichting van het nieuwe schoolplein. Op deze school zitten kinderen van 57 nationaliteiten die samen met de kinderen uit de buurt niet kunnen wachten totdat het plein klaar is.

Vereniging Paardrijden Gehandicapten in Amsterdam Zuidoost zorgt ervoor dat ruim 120 ruiters met een beperking paard kunnen rijden. Zij kregen € 3.548 voor tuigage van de paarden, dat aan alle soorten ruiters kan worden aangepast.

Het Schipholfonds

Het Schipholfonds is in 1994 opgericht, op initiatief van Amsterdam Airport Schiphol, met als doel de maatschappelijke betrokkenheid van de luchthaven met de omgeving tot uiting te brengen. Het fonds ontvangt jaarlijks een schenking van de luchthaven.

Het Schipholfonds steunt projecten die als thema fysiek bewegen en sport hebben. Voor dit thema is gekozen omdat sporten en bewegen bij uitstek mensen verbinden en bijdragen aan goede gezondheid. Meer informatie kunt u vinden op de website www.schipholfonds.nl

Organisatie PlaatsDonatie

€ARC UlyssesAmsterdam€ 6.450

Boilerplate

Voor meer informatie neemt u contact op met de secretaris van het Schipholfonds, telefoonnummer 06 - 46 19 88 18, e-mail info@schipholfonds.nl.