12
mei
2016
|
11:00
Europe/Amsterdam

Schipholfonds maakt 53 winnaars blij met extra donatie

Foto: Synchroon zwemsters van Zwem- en Waterpolovereniging Hoofddorp

 

Onder het motto ‘Maak je dromen waar’ hebben ruim driehonderd kinderen hun sportwens naar het Schipholfonds gestuurd. Dat heeft - in het kader van 100 jaar Schiphol - 100.000 euro extra om te doneren aan jeugdige sporters uit de omgeving. De ‘Schiphol is jarig jeugdactie’ heeft maar liefst 53 winnaars opgeleverd.

Kinderen tussen 6 en 16 jaar stuurden hun sportieve wensen in voor hun sportvereniging, waarna via de website van het fonds kon worden gestemd. Dat leverde bijna vijftigduizend stemmen op voor 35 verschillende sporten.

Tom Egbers, voorzitter van Schipholfonds, reikt op zaterdag 11 juni de prijzen uit. Hoe? Op sportieve wijze tijdens een feestelijke middag in de Haarlemmermeer.

De 53 winnende aanvragen - variërend van glitterbadpakken voor lenige synchroon-zwemsters tot een pitching machine voor stoere honkballers - staan op www.schipholfonds.nl

Het Schipholfonds is in 1994 opgericht, op initiatief van Amsterdam Airport Schiphol, met als doel de maatschappelijke betrokkenheid van de luchthaven met de omgeving tot uiting te brengen. Het fonds ontvangt jaarlijks een schenking van de luchthaven van 500.000 euro. Het Schipholfonds steunt hiermee projecten die als thema sportief bewegen hebben.