03
oktober
2016
|
19:00
Europe/Amsterdam

Schiphol winnaar Business Traveller Award

Britse zakenreizigers verkiezen Nederlandse luchthaven opnieuw tot ‘Best European Airport’

Amsterdam Airport Schiphol is door Britse zakenreizigers uitgeroepen tot ‘Best European Airport 2016’. Het is de 27ste keer dat de luchthaven de prestigieuze Business Traveller Award in de wacht sleept.

Lotte Harbers, directeur Airline Marketing van Amsterdam Airport Schiphol, nam de prijs in London in ontvangst. ‘We zijn ontzettend trots dat Britse zakenreizigers ons opnieuw de beste luchthaven van Europa vinden. En het maakt het extra bijzonder omdat we dit jaar 100 zijn geworden. Al 100 jaar pionieren we hier op Schiphol. En nu nog. Dag in dag uit zijn wij bezig om beter en efficiënter te worden. Dat de Britse zakenreiziger dit ook waardeert, doet ons heel goed.’

Zakelijke reizigers uit het Verenigd Koninkrijk zijn belangrijk voor de Mainport Schiphol. Wekelijks vertrekken er meer dan 800 vluchten vanaf Schiphol naar 26 verschillende luchthavens in het Verenigd Koninkrijk. In 2015 kwam 11% van de transferpassagiers de Schiphol mocht verwelkomen uit dit land. Circa 15% van het totaal aantal passagiers op Schiphol komt uit het VK.

Jaarlijks kiezen de Britse lezers van het magazine Business Traveller de winnaars van de Business Traveller Awards. Het magazine bestaat sinds 1976 en is een autoriteit op het gebied van informatievoorziening en vermaak voor zakelijke reizigers over de heel de wereld.