11
oktober
2012
|
09:00
Europe/Amsterdam

Schiphol start herfstvakantie met entertainment

Vrijdag 12 oktober begint de herfstvakantie in Nederland. Schiphol zet extra personeel en entertainment in om reizigers welkom te heten, de weg te wijzen en vragen te beantwoorden. Reizigers die met de trein naar de luchthaven komen, moeten rekening houden met extra reistijd door werkzaamheden aan het spoor

Vakantiegangers wordt geadviseerd om in ieder geval de tijd die de luchtvaartmaatschappij vermeldt om naar Schiphol te komen aan te houden. Reizigers kunnen hun inchecktijd versnellen door thuis via internet in te checken. De inchecktijd op Schiphol beperken kan door gebruik te maken van de self-service check-in desks en de self-service bagage drop-off punten. In Vertrek 3 kunnen reizigers via self-service passport control de grens passeren

Werkzaamheden aan het spoor tijdens de herfstvakantie

Van zaterdag 13 oktober tot en met zondag 21 oktober verricht Prorail werkzaamheden aan spoor rondom het treinstation Schiphol. Schiphol adviseert passagiers die met de trein naar de luchthaven komen om www.ns.nl/treinverkeerschiphol te raadplegen.

Entertainment bij vertrek

Traditiegetrouw zet Schiphol entertainment in. De ‘Belbutlers’ verrassen reizigers in de terminal met een onverwacht telefoongesprek, de dames van ‘Perfect Match’ maken foto-ansichtkaarten en doen de kaarten meteen op de post. Ook is er een ‘Pop-up poppenspel’ en zijn de ‘Wereldreizigers’, die met hun wereldbollen door de vertrekhal dwalen weer van de partij.

Naar verwachting vertrekken dit weekend ruim 160.000 passagiers vanaf Schiphol. In totaal reizen dit weekend zo’n 482.000 passagiers (overstappend, aankomend en vertrekkend) via Schiphol. Drukste dag wordt naar verwachting vrijdag 12 oktober met 164.000 passagiers (overstappend, aankomend en vertrekkend).