18
december
2012
|
11:00
Europe/Amsterdam

Schiphol, ROC van Amsterdam en KLM gaan krachten bundelen in Schiphol College

Vandaag hebben Schiphol, het ROC van Amsterdam en KLM een intentieverklaring ondertekend, waarin het streven is vastgelegd om partners te worden in Schiphol College. Deze intentieverklaring is ondertekend door Wim Kooijman, Executive V.P. Human Resources & Industrial Relations van KLM, Edo de Jaeger, Voorzitter Raad van Bestuur van ROC van Amsterdam en Wim Mul, Directeur Human Resources van Amsterdam Airport Schiphol.

Verbreding

In de intentieverklaring is overeengekomen dat de komende maanden zal worden toegewerkt naar de toetreding van KLM als partner van Schiphol College per 1 juni 2013. In de periode tot deze datum zal onder meer een gemeenschappelijke visie en business plan worden ontwikkeld voor de toekomst van Schiphol College.

De samenwerking betekent dat Schiphol College haar rol op het gebied van scholing en arbeidsmarkt nog beter kan inzetten. Met de toetreding van KLM bestaat de Stichting Samenwerking Schiphol College uit drie gelijkwaardige partners. Schiphol College krijgt in de nieuwe vorm zes bestuurders; twee vanuit elke samenwerkingspartner.

Over Schiphol College

Schiphol College maakt werken & leren mogelijk op de luchthaven. Het is een netwerkorganisatie en samen met de bedrijven op de luchthaven ontwikkelt zij beroepsopleidingen gericht op de praktijk van de luchtvaart, zowel inhoudelijk als organisatorisch. Voor werknemers op de luchthaven biedt Schiphol College leerprogramma’s op maat aan, waardoor hun duurzame inzetbaarheid wordt versterkt. Samen met gemeente Amsterdam en Haarlemmermeer werkt Schiphol College nauw samen om werk- en leerbanen te creëren voor mensen met afstand tot de arbeidsmarkt. Per jaar worden 600 studenten opgeleid voor werk op Schiphol en 1000 mensen per jaar getraind en geschoold via maatwerk training of vakopleiding. In 2012 bestond Schiphol College 5 jaar. Kijk voor meer informatie op www.schipholcollege.nl.