17
april
2012
|
12:00
Europe/Amsterdam

Schiphol ontvangt certificaat voor bevorderen gebruik e-freight

Amsterdam Airport Schiphol heeft van de Cargo afdeling van de International Air Transport Association (IATA Cargo) een certificaat ontvangen als erkenning voor de ‘grote inspanningen bij het bevorderen van het gebruik van e-freight in 2011’. De onderscheiding werd tijdens de IATA World Cargo Symposium in Kuala Lumpur overhandigd aan Saskia van Pelt, Director Business Development van Amsterdam Airport Schiphol, door Guillaume Drucy van IATA.

Overeenkomst

Naast Schiphol ontvingen ook de luchthavens Incheon Airport en Singapore Changi Airport, en luchtvaartmaatschappijen en afhandelaren die de beste resultaten op het gebied van e-freight lieten zien, erkenning van de IATA. Incheon Airport en Singapore Changi Airport hebben overeenkomsten getekend met Schiphol om gezamenlijk het gebruik van e-freight te bevorderen.

E-freight

Het e-freight-project van IATA streeft ernaar het vrachtvervoer via de lucht volledig papierloos te maken. De sector is nog altijd sterk afhankelijk van papieren processen om het vrachtvervoer te ondersteunen. Voor een gemiddelde luchtvrachtverzending zijn wel 30 verschillende papieren documenten nodig. Met e-freight van IATA worden 20 van deze papieren documenten vervangen door digitale versies.