21
december
2012
|
11:00
Europe/Amsterdam

Schiphol luidt kerstvakantie in met mistletoe en entertainment

Vóór vertrek een originele kerstwens sturen onder 'Schiphol social mistletoe'

Vandaag start in Nederland de kerstvakantie. Naar verwachting reizen er dit weekend bijna 380.000 passagiers via Schiphol (vertrekkend, aankomend en overstappend). Vandaag is de drukste dag met in totaal ongeveer 134.000 passagiers.

De luchthaven is weer geheel gehuld in kerstsferen. Om het kerstgevoel op de luchthaven een extra dimensie te geven kunnen bezoekers en reizigers met de speciale ‘Schiphol social mistletoe’ een leuke foto laten maken.

Schiphol social mistletoe

De Schiphol mistletoe staat op Schiphol Plaza en achter de paspoortcontrole. Reizigers kunnen de foto van hun mistletoe-moment op de schermen op Schiphol zien en kunnen deze ook direct op Facebook delen. Zo kan iedereen vanaf Schiphol een originele kerstwens versturen. Facebook-vrienden kunnen elkaar ook een soortgelijke kerstwens sturen via de Facebook pagina van Schiphol, www.facebook.com/schiphol.

Magic X-mas op Schiphol

In de terminal staan 200 kerstbomen die zijn versierd met 32.000 kerstballen. In totaal zijn er meer dan een half miljoen led-kerstlichtjes op de luchthaven. De versiering heeft een aantal speciale eyecatchers. Niet te missen is de gigantische kerstboom op het Jan Dellaertplein voor Schiphol Plaza, speciaal versierd met Disneyfiguren. In Lounge 3 staat de ‘Elfstedenboom’, met aan de voet de Friese elf steden in miniatuur. De Holland Boulevard is versierd met gevels van grachtenpanden en Delftsblauwe kerstdecoraties en in Vertrek 3 hangt een grote rendier.

Entertainment

Tot en met woensdag 26 december is er zowel voor als achter de paspoortcontrole entertainment. Reizigers kunnen onder meer een wandelende kerstboom of het komische duo JöttnJöl tegenkomen. Bovendien lopen de kerstman en kerstvrouw ook op stelten door de terminal.

Parkeren in kerstsferen

De parkeerterreinen op Schiphol zijn ook in kerstsferen gehuld. Op Park & Travel 3 en in de WTC Traverse worden passagiers tot en met 24 december welkom geheten door de kerstman, die warme chocolademelk en kerstsnoepjes uitdeelt. Parkeerders kunnen met 5 euro korting op Schiphol parkeren via het speciale Facebook offer op facebook.com/schiphol.