09
april
2014
|
11:00
Europe/Amsterdam

Schiphol kiest voor duurzaam taxivervoer

Schiphol Group heeft vandaag de voorgenomen gunning aan de deelnemers van de Europese aanbesteding voor het taxivervoer van personenwagens vanaf Schiphol bekend gemaakt. De winnaars zijn Zorgvervoercentrale Nederland B.V. (ZCN), Willemsen-de Koning B.V. en Bergisch, Boekhoff & Frissen B.V. (BBF). De concessie gaat in op 1 juni en betreft een periode van vier jaar met twee maal de mogelijkheid van een verlening van twee jaar.

Naast het aanbieden van kwalitatief en kwantitatief hoogwaardig taxivervoer was de belangrijkste eis het leveren van een aanzienlijke bijdrage aan de duurzaamheidsambities van Schiphol op het gebied van luchtkwaliteit en CO2-uitstoot. De aanbiedingen van alle partijen waren innovatief en van zeer hoog niveau.

Elektrische Schiphol taxi's

Het personen taxivervoer vanaf Schiphol zal vanaf eind 2014 worden uitgevoerd door meer dan 100 volledig elektrische taxi's van Tesla Motors. Hiermee draagt het taxivervoer bij aan de verduurzaming van de mobiliteit op de luchthaven.

Duurzaam ondernemen

Corporate Responsibility is verankerd in de bedrijfsvoering van Schiphol. Om Europe's Preferred Airport te blijven, neemt Schiphol haar verantwoordelijkheid met betrekking tot klimaatvriendelijke luchtvaart, bereikbaarheid en luchtkwaliteit. Dat betekent onder meer dat Schiphol de CO2-uitstoot op de luchthaven vermindert en actief bijdraagt aan schoner verkeer van, naar en op de luchthaven.