05
juli
2019
|
12:49
Europe/Amsterdam

Schiphol is voorbereid op de zomervakantie

Vakantiemaatregelen en tips voor een goede voorbereiding

In de zomervakantie (6 juli t/m 1 september) reizen per dag gemiddeld 220.000 mensen van, naar of via Schiphol. In totaal zijn het 12,8 miljoen reizigers, een lichte stijging van 0,8% ten opzichte van de zomervakantie 2018. Voor een prettige start van ieders vakantie treft Schiphol vakantiemaatregelen en heeft de luchthaven tips om goed voorbereid op reis te gaan.

Maatregelen Schiphol

Schiphol spant zich samen met haar partners extra in om ieders reis zo soepel en comfortabel mogelijk te laten verlopen. De luchthaven treft net als vorige vakanties meerdere vakantiemaatregelen, waaronder 15% meer personeel, extra informatievoorziening voor reizigers en crowdteams die bij grote drukte alle passagiersstromen in goede banen leiden. Ook kunnen reizigers zonder of met weinig handbagage gebruik maken van een speciale doorgang genaamd ‘small bags only’. Er zijn 3000 meer parkeerplaatsen beschikbaar vergeleken met 2018.

 

Tips voor reizigers

Schiphol raadt reizigers aan goed voorbereid op reis te gaan. Daarvoor heeft Schiphol enkele tips, waaronder:

  • Kom op tijd maar, niet te vroeg. Dit is de tijd die de luchtvaartmaatschappij aangeeft. Het advies voor vluchten binnen Europa is meestal om twee uur van te voren op Schiphol te zijn en voor intercontinentale vluchten drie uur. Te vroeg komen werkt juist averechts, want vaak is de incheckbalie dan nog niet open.

  • Sinds begin 2019 wordt de handbagage van passagiers die reizen naar bestemmingen buiten Europa gecontroleerd met nieuwe 3D CT-scans. Dat betekent dat alle vloeistoffen en elektronische apparatuur in de handbagage mag blijven. Controleer thuis de geldigheid van paspoort en reisdocumenten.

  • Houd rekening met extra regels en controles van de Koninklijke Marechaussee bij reizen met een minderjarig kind.

  • Houd de actuele vluchtinformatie in de gaten. Dat kan via de luchtvaartmaatschappij, de website van Schiphol of de Schiphol-app. De Schiphol-app geeft real time informatie over je vluchtinformatie, een indicatie van de actuele wachttijden bij security maar ook informatie over winkels, horeca en hij wijst je de weg op Schiphol.

  • Meer tips vinden reizigers op www.schiphol.nl/summer