19
maart
2012
|
00:00
Europe/Amsterdam

Schiphol introduceert Short Stop Parking

Eerste vijftien minuten gratis parkeren

Schiphol introduceert vandaag Short Stop Parking. Dit nieuwe parkeerproduct is speciaal bedoeld voor mensen die passagiers snel komen halen en kort willen parkeren. De parkeerplaatsen van Short Stop Parking zijn gelegen op aankomstniveau voor de terminal (onder het grote televisiescherm).

P6 Short Stop Parking

Short Stop Parking is specifiek bedoeld voor snel parkeren en in de tarieven is daarmee rekening gehouden. De eerste vijftien minuten parkeren bij Short Stop Parking zijn gratis. Daarna wordt Short Stop Parking duurder dan de reguliere Visitors Parking en betaalt men EUR 2,50 per kwartier. Mensen die langer dan een uur van deze parkeerplaatsen gebruik maken, betalen na het eerste uur EUR 3,50 per kwartier.

De nieuwe parkeergelegenheid is te vinden door bij de aankomsthal de borden P6 Short Stop Parking te volgen. Otto Ambagtsheer, directeur Business Area Consumers van Amsterdam Airport Schiphol: “Met dit nieuwe parkeerproduct komen we tegemoet aan de wens van veel mensen om, dichtbij de terminal, kort te kunnen parkeren om passagiers op te halen. Voor diegenen die de passagier niet op willen halen in de terminal en afgesproken hebben elkaar buiten te ontmoeten is dit een mooie nieuwe locatie.”

Parkeren op Schiphol

Mensen die passagiers komen halen en brengen en daarvoor iets langer de tijd nemen, omdat ze bijvoorbeeld zelf naar de terminal willen, kunnen als vanouds gebruik maken van Schiphol Visitors Parking 1 (P1) en 2 (P2). Voor de eerste 3 uur betaalt men hier EUR 2 per half uur.