Amsterdam,
26
maart
2015
|
11:00
Europe/Amsterdam

Schiphol Group verkoopt 60% van de aandelen van Schiphol Airport Retail

En vormt samen met Gebr. Heinemann een joint-venture voor verkoop van drank, tabak en chocolade op Amsterdam Airport Schiphol.

Samenvatting

Schiphol Group en Gebr. Heinemann gaan samenwerken in een joint-venture voor de verkoop van drank, tabak en chocolade in het winkelgebied achter de ticket- en paspoortcontrole op Amsterdam Airport Schiphol. Gebr. Heinemann neemt voor 60% deel in Schiphol Airport Retail (SAR), Schiphol Group houdt 40% van de aandelen. De joint-venture blijft opereren onder de naam Schiphol Airport Retail. 

Met Gebr. Heinemann als partner wordt de positie van SAR verstevigd met kennis en ervaring op het gebied van travel retail, e-commerce en logistiek. Ook kan SAR met deze samenwerking in de toekomst goed blijven inspelen op de snelle ontwikkelingen binnen de internationale travel retail markt en de veranderende wensen en behoeften van reizigers. Als gevolg van het sluiten van deze overeenkomst verwacht Schiphol Group een boekwinst te realiseren in de eerste helft van 2015.

Schiphol Group en Gebr. Heinemann gaan samenwerken in een joint-venture voor de verkoop van drank, tabak en chocolade in het winkelgebied achter de ticket- en paspoortcontrole op Amsterdam Airport Schiphol. 

Gebr. Heinemann neemt voor 60% deel in Schiphol Airport Retail (SAR), Schiphol Group houdt 40% van de aandelen. De joint-venture blijft opereren onder de naam Schiphol Airport Retail.

Met Gebr. Heinemann als partner wordt de positie van SAR verstevigd met kennis en ervaring op het gebied van travel retail, e-commerce en logistiek. Ook kan SAR met deze samenwerking in de toekomst goed blijven inspelen op de snelle ontwikkelingen binnen de internationale travel retail markt en de veranderende wensen en behoeften van reizigers.

Als gevolg van het sluiten van deze overeenkomst verwacht Schiphol Group een boekwinst te realiseren in de eerste helft van 2015.

Boilerplate

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met persvoorlichting Gebr. Heinemann, Svenja Strombeck, Corporate Communications Tel.: +49 40 3010 2186 of

Schiphol Group, team Mediarelaties telefoon 020 - 601 26 73, e-mail press@schiphol.nl