12
december
2019
|
13:00
Europe/Amsterdam

Schiphol Group tekent raamovereenkomsten voor beveiligingsdiensten

Op 12 december heeft Schiphol de raamovereenkomsten Beveiligingsdiensten 2020 getekend met de huidige beveiligingsbedrijven CTSN, G4S, I-SEC, Securitas en Vebego Airport Services en de nieuwe partij Trigion. De raamovereenkomsten vormen de basis voor het leveren van beveiligingsdiensten voor Amsterdam Airport Schiphol, Eindhoven Airport en Rotterdam The Hague Airport. De raamovereenkomsten hebben een looptijd van ten minste 4 jaar. Overgang van de dienstverlening is per 3 december 2020.

In de komende maanden kunnen bovengenoemde beveiligingsbedrijven inschrijven voor de verschillende beveiligingsactiviteiten op Amsterdam Airport Schiphol. Het gaat om verschillende beveiligingstaken, van de veiligheidscontroles op passagiersfilters, personeelsfilters, bij doorlaatposten en in de bagagekelder tot surveillances in de terminal en buiten en de uitgifte van Schipholpassen. Deze taken doen de verschillende beveiligingsbedrijven onder regie van Schiphol.

De raamovereenkomsten zijn het resultaat van een intensief aanbestedingstraject, in nauwe samenwerking met de markt en de vakbonden. De met de bonden afgesproken bepalingen, waarvan de rechter heeft bepaald dat deze kunnen worden opgenomen, zijn hierin verwerkt. Schiphol is partijen hier zeer erkentelijk voor.

Op 11 december heeft hiertoe een ceremoniële ondertekening plaatsgevonden.

Schiphol kijkt uit naar de samenwerking met zijn nieuwe raamcontractanten en de dienstverlening op onze luchthavens.