18
mei
2017
|
15:56
Europe/Amsterdam

Schiphol gaat parkeerfaciliteiten herinrichten

Amsterdam Airport Schiphol zal vanaf komend najaar haar parkeerfaciliteiten gaan herinrichten. Om ruimte te maken voor de bouwwerkzaamheden aan de nieuwe pier en nieuwe terminal, zal parkeergarage P2 per 1 oktober verdwijnen. Hier komen andere parkeeroplossingen voor in de plaats. De luchthaven is nu alles aan het uitwerken. Een van de reeds zichtbare oplossingen is de uitbreiding van garage P1.

Chief Commercial Officer van Royal Schiphol Group André van den Berg: ‘Schiphol heeft meer ruimte nodig om de groei van het aantal passagiers en vliegtuigbewegingen op te kunnen vangen. Dat heeft ook gevolgen voor onze parkeerfaciliteiten. We hebben hiervoor een mooie oplossing gevonden die we nu aan het vormgeven zijn. Belangrijkste uitgangspunt daarbij is dat de reiziger ook in de toekomst dezelfde hoogwaardige parkeerkwaliteit mag verwachten die hij of zij van Schiphol gewend is.’

Om haar positie als multimodaal knooppunt en ‘Preferred Airport’ verder te ontwikkelen, staat Schiphol aan de vooravond van diverse uitgebreide infrastructurele investeringsprojecten, zoals de bouw van een nieuwe pier en terminal, aanpassingen aan de landzijdige infrastructuur, het trein- en busstation en dus de parkeerfaciliteiten.