Amsterdam,
15
februari
2016
|
10:00
Europe/Amsterdam

Schiphol doneert €278.000 euro aan UNICEF

Passagiers en medewerkers luchthaven gul voor kinderrechtenorganisatie

Samenvatting

Passagiers op Schiphol en medewerkers van Schiphol Group doneerden in 2015 €243.385,- euro voor UNICEF. Via een speciale parkeeractie van Amsterdam Airport Schiphol brachten mensen nog eens €34.615,- euro bijeen voor de kinderrechtenorganisatie van de Verenigde Naties.

Frank Janssen, directeur Corporate Affairs Schiphol Group overhandigde de cheque aan Madelon Cabooter, Manager Corporate Partnerships van UNICEF Nederland.

Frank Janssen, directeur Corporate Affairs Schiphol Group
Met elkaar is er het afgelopen jaar €278.000,- euro voor UNICEF Nederland opgehaald, een prachtige prestatie. Wij zijn de passagiers op Schiphol zeer dankbaar voor dit enorme bedrag. Daarnaast ben ik trots op de medewerkers van Schiphol Group die zich hebben ingezet voor UNICEF Nederland. Fantastisch!
Frank Janssen, directeur Corporate Affairs Schiphol Group

Collectezuilen en medewerkers-actie

Jaarlijks wordt de inhoud van de collectezuilen op Schiphol geschonken aan een goed doel dat wereldwijd actief is en geen politieke binding heeft. Begin 2012 werd het startsein gegeven voor een samenwerking tussen Schiphol en UNICEF Nederland. Naast de opbrengst van de collectezuilen, organiseren de medewerkers van Schiphol Group allerlei acties ten bate van de kinderrechtenorganisatie.

Parkeeractie ‘Red een kinderleven’

Sinds afgelopen jaar kunnen reizigers op Schiphol ook via de speciale parkeeractie ‘Red een kinderleven’ UNICEF ondersteunen. Bij het online boeken van een parkeerplaats dragen mensen voor €2,50 extra bij aan schoon drinkwater, de installatie van toiletten en het tegengaan van ondervoeding. Met een opbrengst van €34.615,- in 2015 is de actie een groot succes gebleken.

UNICEF

UNICEF zorgt voor een betere wereld voor kinderen, in het bijzonder voor kinderen die het meest kwetsbaar zijn. Samen met onze partners werken we in 190 landen en gebieden en geven we kinderen de kans te overleven en zich te ontwikkelen. Omdat wij vinden dat elk kind kind moet kunnen zijn.