22
mei
2014
|
16:00
Europe/Amsterdam

Schiphol doneert 212.000 euro aan UNICEF

Reizigers op Schiphol doneerden in 2013 152.000 euro in de collectezuilen van Amsterdam Airport Schiphol. De opbrengst van de zuilen is bestemd voor het werk van UNICEF, de kinderrechtenorganisatie van de Verenigde Naties. Medewerkers van Schiphol Group brachten in 2013 een bedrag bijeen van 60.000 door acties ten behoeve van UNICEF.

Jan Bouke Wijbrandi, Algemeen Directeur UNICEF Nederland, ontving de cheques van 152.000 en 60.000 uit handen van Jos Nijhuis, CEO & President Schiphol Group.

Jos Nijhuis, CEO & President Schiphol Group: "Met elkaar is er vorig jaar 212.000 Euro voor UNICEF opgehaald, een prestatie van formaat. Wij zijn de passagiers van Schiphol erg dankbaar voor dit enorme bedrag. Ook het feit dat de medewerkers van Schiphol Group zich zo goed ingezet hebben voor UNICEF maakt me trots.".

Jan Bouke Wijbrandi, Algemeen Directeur UNICEF Nederland : "Wij zijn Schiphol en haar passagiers erg dankbaar voor deze mooie gift voor ons wereldwijde werk voor kinderen. Het stelt ons in staat de meest kwetsbare kinderen een goeie start te geven van hun leven. Van dit geld kopen we onder meer malarianetten voor Burundi, om malaria als doodsoorzaak onder kinderen nog verder terug te dringen."

Collectezuilen

Jaarlijks wordt de inhoud van de collectezuilen van Schiphol geschonken aan een goed doel dat wereldwijd actief is en geen politieke binding heeft. Begin 2012 werd het startsein gegeven voor de drie jaar durende samenwerking tussen Schiphol en UNICEF Nederland. Naast de opbrengst van de collectezuilen, organiseren de medewerkers van Schiphol Group allerlei acties ten bate van de kinderrechtenorganisatie.

UNICEF

UNICEF is actief in meer dan 150 landen en gebieden. De organisatie ziet erop toe dat elk land de rechten van kinderen respecteert en naleeft. Met hulpprogramma's op het gebied van water, gezondheidszorg, onderwijs, voeding en bescherming helpt UNICEF kinderen te overleven en armoede te overwinnen. UNICEF's hulp is structureel. Daarnaastis de organisatie er ook voor kinderen in noodsituaties. Onder het motto 'Unite for Children' werkt UNICEF samen met particulieren, organisaties en regeringen.