08
juli
2016
|
12:41
Europe/Amsterdam

Schiphol deze zomer door grens 200.000 passagiers per dag

Advies: Ga goed voorbereid op reis!

Schiphol maakt zich op voor de drukste zomer ooit. Voor het eerst in het 100-jarig bestaan van de luchthaven wordt de grens van 200.000 passagiers per dag doorbroken. In de zomervakantie loopt de teller bijna dagelijks op tot 200.000 of meer aankomende, vertrekkende en overstappende passagiers.

Vandaag start in regio Midden de zomervakantie en vindt op Schiphol de eerste grote vakantieuittocht plaats. Dit is tevens de eerste in een reeks van meerdere piekdagen deze zomer waarop rond de 215.000 passagiers via Schiphol reizen.

In juli en augustus zullen circa 12,7 miljoen passagiers via de luchthaven Schiphol reizen. In 2015 waren dit er ruim 10,6 miljoen. De verwachting is dat Schiphol dit jaar in totaal zal uitkomen op circa 63 miljoen passagiers.

Schiphol doet er voor én achter de schermen alles aan om reizigers zo soepel mogelijk via Schiphol te laten reizen. Er wordt extra personeel ingezet op drukke punten zoals in de vertrekhallen, bij de securitycontrole en in de Reclaim.

Reisadvies

Ondanks alle inspanningen moet men rekening houden met topdrukte en wachtrijen bij het inchecken en de security- en paspoortcontrole. Schiphol adviseert reizigers daarom op tijd naar de luchthaven te komen en daarbij de tijd aan te houden die de luchtvaartmaatschappij aangeeft. Eérder dan die adviestijd naar de luchthaven komen heeft geen zin omdat de incheckbalies dan nog niet open zijn.

Actuele vluchtinformatie is te vinden op de websites van luchtvaartmaatschappijen, op www.schiphol.nl en via de Schiphol-app.

Ga goed voorbereid op reis

Voor een ontspannen begin van de vakantie adviseert Schiphol reizigers om goed voorbereid op reis te gaan. Vijf tips:

  1. Controleer ruim voor vertrek of je paspoort of ID-kaart geldig is
  2. Weet wat mee mag in je handbagage
  3. Kom op tijd, houd de tijd aan die de luchtvaartmaatschappij aangeeft
  4. Check thuis online in of doe dit bij een van de selfservice incheckzuilen
  5. Houd reisdocumenten, elektronica en verpakte vloeistoffen binnen handbereik

Voor meer informatie en tips: www.schiphol.nl/zomer.

Passagiers die 1 t/m 9 augustus a.s. met de trein van/naar Schiphol reizen krijgen het advies vooraf de NS Reisplanner te raadplegen in verband met extra reistijd door spoorwerkzaamheden.

Gastvrije ontvangst

Voor een gastvrije ontvangst heten vrijwilligers van het welcome@schiphol-team – dit zijn oud-medewerkers en gepensioneerden van Schiphol en partners - bezoekers tijdens piektijden welkom en maken zij hen wegwijs. Daarnaast is er entertainment in de vertrekhallen aanwezig zoals steltenlopers die de Dutch Tango dansen en diverse theateracts.