04
augustus
2014
|
08:00
Europe/Amsterdam

Schiphol daagt markt uit om mee te denken over aanbesteding en realisatie nieuwe pier en terminal

Schiphol daagt toekomstige partners- en leveranciers uit om mee te denken over de bouw van een nieuwe pier en terminal aan de zuidkant van de luchthaven en de aanbesteding daarvan. De marktconsultatie vindt plaats op donderdag 11 september 2014.

Vernieuwen om aan de top te blijven

In het komende decennium groeit het aantal reizigers op Schiphol naar verwachting van 52,5 miljoen tot ongeveer 65 miljoen. Om ook in de toekomst alle reizigers reisgemak en comfort te kunnen blijven bieden en luchtvaartmaatschappijen een efficiënt reisproces te garanderen, is Schiphol in 2013 begonnen met de uitvoering van het Masterplan. Dit plan behelst de invoering van centrale security, de vernieuwing van Lounge 2 en de bouw van een nieuwe pier en terminalfaciliteiten. Met deze investering in de kwaliteit en capaciteit geeft Schiphol invulling aan haar ambitie om Europe's Preferred Airport te zijn en te blijven.

In gesprek met de markt over vernieuwing en aanbesteding

Tijdens de marktconsultatie geeft Schiphol een toelichting op de uitdagingen en ambities die komen kijken bij de realisatie van de nieuwe pier en terminalfaciliteiten. Traditionele oplossingen en werkwijzen zijn hierbij niet langer toereikend. Er zijn nieuwe en innovatieve antwoorden nodig die leiden tot slimmere, duurzame, veilige en goedkopere oplossingen. Schiphol daagt leveranciers uit binnen- en buitenland uit om mee te denken over de realisatie en aanbesteding van de nieuwe pier en terminal.

Geïnteresseerde leveranciers, partners en bureaus kunnen zich aanmelden voor de marktconsultatie op donderdag 11 september via http://www.schiphol.nl/marktconsultatie.