05
oktober
2011
|
09:00
Europe/Amsterdam

Schiphol College wint JINC Award "TaalTrip bedrijf van het jaar"

Project vergroot taalkennis van leerlingen met een taalachterstand

Schiphol College heeft op donderdag 29 september de JINC-award ‘TaalTrip bedrijf van het jaar’ in ontvangst genomen. De TaalTrip is bedoeld voor leerlingen in groep 5 en 6 van het basisonderwijs die een taalachterstand hebben. Tijdens een bezoek aan Amsterdam Airport Schiphol wordt visueel en spelenderwijs de betekenis van moeilijke woorden aan de leerlingen uitgelegd, om zo de woordenschat uit te breiden.

Judith Kronenburg, directeur Schiphol College: “Het is voor de kinderen fantastisch om op deze wijze enerzijds kennis te maken met Schiphol en anderzijds op een leuke manier taalkundig weer een stapje verder te komen. Aan bod komen 20 woorden zoals vertrekhal, passagier en luchtvaartmaatschappij. Door korte opdrachtjes uit te voeren, zoals bij de incheckbalies of op het Panoramaterras, worden de woorden voor de kinderen in een context geplaatst.”

JINC

JINC is een non-profit organisatie die een reeks projecten heeft ontwikkeld die gericht zijn op beroepsoriëntatie en voorbereiding op de arbeidsmarkt. Met de projecten van JINC worden jaarlijks ruim 19.000 leerlingen van basisschool en vmbo bereikt. Belangrijkste doelen van de projecten zijn het bewerkstelligen van de juiste studiekeuze door leerlingen, een kleinere kans op schooluitval en betere perspectieven op de arbeidsmarkt.

Jaarlijks reikt JINC prijzen uit aan bedrijven die hun projecten ondersteunen. Inmiddels hebben ruim 500 bedrijven zich aan JINC verbonden, waaronder Schiphol Group via Schiphol College. Schiphol College is een initiatief van Schiphol Group en ROC van Amsterdam en ontwikkelt innovatieve onderwijs- en begeleidingsconcepten voor de luchtvaartbranche. Schiphol College zorgt als uitvoerende partij onder meer voor leer-werk banen en de invulling van JINC projecten, waaronder TaalTrip en Bliksemstage.