21
juli
2016
|
16:49
Europe/Amsterdam

Schiphol burenevenement van start op 17 & 18 september

Buurtevenement ter ere van 100 jarig bestaan Schiphol

Ter ere van het 100 jarig bestaan van Schiphol organiseert de luchthaven speciaal voor haar naaste buren een feestelijk burenevenement: de Superburendagen. Dit zal plaatsvinden op 17 & 18 september. Er wordt een uniek kijkje in de keuken van Schiphols bijzondere en complexe operatie gegeven. Deuren die normaal gesloten blijven worden geopend. Van security tot de verkeersleiding en van de douane tot de brandweer. Een onvergetelijke ervaring.

Schiphol is jarig:

Precies 100 jaar geleden landde er op de drassige bodem van het drooggelegde Haarlemmermeer een militair vliegtuigje tussen de nietsvermoedende grazende koeien. De geboorte van ‘vliegkamp Schiphol’ was een feit. Sindsdien heeft Schiphol een enorme vlucht genomen en is het uitgegroeid van modderig grasbaantje tot één van de voornaamste luchthavens van Europa.

Gedurende de Superburendagen worden bezoekers meegenomen op een bijzondere reis langs de mooiste, opmerkelijkste en ontroerendste verhalen over 100 jaar Schiphol. Met natuurlijk taart en een sensationele ‘experience’ waarbij bezoekers de afgelopen glorieuze eeuw kunnen herbeleven.

Programma en inschrijven;

Het programma start op beide dagen elk kwartier vanaf 9.00 uur (tot 14.30 uur) en duurt ongeveer 2 uur. De startlocatie is het Koeriersplein, buiten naast aankomsthal 4.

Buurtbewoners vanaf 6 jaar zijn van harte welkom. Inschrijven kan vanaf 1 augustus via de speciale website www.schiphol.nl/superburendagen. Let op: er is beperkt ruimte. Bij grote belangstelling richten we ons in eerste instantie op onze directe buren: bewoners uit Aalsmeer, Haarlemmermeer, Haarlem, Haarlemmerliede en Spaarnwoude, Amsterdam, Amstelveen, Kaag en Braassem & Uithoorn. Bij voldoende plekken is er ruimte voor geïnteresseerden uit aangrenzende gemeenten van de hierboven genoemde regio’s.